Eindelijk mogen we weer!!!

Eindelijk mogen we weer!!!

26 januari 2022 14:15


Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat. De competitie is wat ons toch allemaal (1,2 miljoen voetballers maar ook alle vrijwilligers en bezoekers) onderling verbindt. De KNVB heeft ons vandaag via de mail op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen voor de aankomende tijd.

Geen bekervoetbal meer dit seizoen
Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. We geven de prioriteit voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

Competitie
Categorie A senioren mannen en vrouwen
De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. "Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar."  In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Dit betekent voor Zeelandia Middelburg 1 dat er op zaterdag 5 februari UIT ingehaald wordt tegen vv Patrijzen om 14.30u en het 2e uit moet naar Zaamslag.

Categorie A jeugd
Doelstelling voor deze competities is om op korte termijn tot afronding van de najaarscompetitie te komen. Voor komend weekend, 29 en 30 januari, zijn de eerste inhaalwedstrijden al ingepland en de wijze van afronden van de najaarscompetitie kan per competitie verschillen. Gezien de grote verschillen in aantal wedstrijden tussen de verschillende teams, zal de komende weken duidelijk worden, wanneer de KNVB concreet verwacht deze competities af te kunnen ronden. Op basis hiervan kan dan worden bepaald hoe de voorjaarscompetitie kan worden vormgegeven. Naar verwachting zal de KNVB medio februari (na het weekend van 12 februari) met nadere informatie komen over de opzet van de voorjaarscompetitie en de daaraan gekoppelde speeldagenkalender.

Categorie B veldvoetbal
Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari STARTEN met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd. 
De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Uitstel wedstrijden door corona
Voor de wedstrijden van komend weekend gelden de voorwaarden die staan op: Wat te doen bij afgelastingen door corona? | KNVB.

Publiek bij wedstrijden
Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. H
et publiek moet wel 1,5 meter afstand houden en bij het verplaatsen in het clubhuis een mondkapje op hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Clubhuis
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

  • 1,5 meter afstand
  • Het clubhuis van ZM zal om uiterlijk 20.00u sluiten. 
  • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • Bij het verplaatsen in het clubhuis is een mondkapje verplicht
  • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
  • Bij een afhaal mogelijkheid, zoals bij ons in het clubhuis, vervalt de plicht voor het coronatoegangsbewijs en het mondkapje

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:
  • In de sporthal voor het zaalvoetbal, zowel voor het trainen als voor wedstrijden.
  • In de kleedkamers, toiletten en de kantine
Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar in binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en het clubhuis
Delen

Lees meer over:
competitie knvb

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!