Geslaagde inlooptraining voor onze trainers bij JVOZ

Geslaagde inlooptraining voor onze trainers bij JVOZ

24 februari 2022 17:45


In de winterperiode hebben JVOZ en Zeelandia Middelburg als pilot een intensievere samenwerking afgesproken voor de rest van het seizoen. Één van de doelen vanuit onze vereniging is om alle trainers verder te laten ontwikkelen door de kennisdeling van o.a. JVOZ-trainers. Afgelopen dinsdag was hier de eerste bijeenkomst voor. JVOZ opende de deuren voor onze trainers voor een heuse "inlooptraining".

Alle trainers mochten zich opgeven bij de TC om op bepaalde momenten mee te lopen bij JVOZ. Voor de onderbouw was er afgelopen dinsdag bij de JO11-1 en de JO12-1 een mogelijkheid om een kijkje in de JVOZ-keuken te nemen. 
Als TC kregen we meerdere reacties en uiteindelijk zijn er deze keer zes trainers die deze mogelijkheid met beide handen aangrepen. Ze werden verwelkomd door NIels Slager, HO van JVOZ en kregen uitleg over de voetbalopleiding bij JVOZ. Hier kwam o.a. naar voren hoe ze hun trainingen, leerdoelen en rode draad opgezet hebben om jongens en meiden inhoudelijk een verdere stap in de ontwikkeling te kunnen bieden. 

De trainers werden onderverdeeld in groepjes en zijn aan de slag gegaan met de JVOZ-trainers. Ze werden betrokken bij de voorbereiding van de training, de uitvoering en de evaluatie. 
 
Trainer André van JO12-1; "Het was echt heel leuk en leerzaam. We werden gastvrij ontvangen en wat het me het  meest opviel was dat men niet met de waan van de dag bezig is. M.a.w. in principe koppelen ze niets uit wedstrijd naar de trainingen, maar ze houden echt de spelprincipes en thema's vast en hierdoor behoud je je leerdoelen en ga je niet zwalken." 
Ook trainer Sander van de JO11-3 was onder de indruk en erg enthousiast: "Erg leuk en leerzaam om eens mee te kijken. Wanneer het nogmaals is, geef ik me zeker weer op! Wat me erg opvalt is de rode draad binnen de opleiding. Dat hebben we bij Zeelandia Middelburg natuurlijk ook, maar als ik dit zie, dan mag daar bij ons op de club nóg meer nadruk op komen."

We zijn blij dat deze eerste aftrap van de samenwerking erg plezierig werd ontvangen en zien uit naar de volgende bijeenkomsten!
Namens de TC bedanken we JVOZ voor het warme ontvangst én mogelijkheid! 
Delen

Lees meer over:
jvoz

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!