Verslag Schoolvoetbaltoernooi 2021

Verslag Schoolvoetbaltoernooi 2021

1 juli 2021 23:30

Piet Beijer

Corona gooide roet in het eten voor de organisatie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in april. Door de corona-maatregelen zag de KNVB zich genoodzaakt het schoolvoetbal dit jaar in z’n geheel af te gelasten.

De schoolvoetbalcommissie van onze vereniging zag nog wel mogelijkheden voor een toernooi in juni. De Middelburgse basisscholen werden benaderd en stemden, op enkele na, in met dit plan als alle lichten op groen zouden staan. En die stonden op groen kort voor aanvang van de eerste toernooidag op 16 juni. Er waren nog enkele restricties : geen gebruik van kleedkamers en kantine ( wel verkoop buiten op het terras) en geen toeschouwers langs de lijn. We konden starten, alle voorbereidingen waren gelukkig niet voor niets geweest.

Woensdag 16 juni

Op 16 juni traden de jongens van groep 7/8 aan voor hun toernooi op 4 velden. Het was een zeer warme dag, de temperatuur lag rond de 30 graden. Dat verhinderde de jongens niet er een intensief toernooi van te maken. Vooraf kreeg elk team een pak met 12 flesjes water en langs de zijlijn waren tankjes water geplaatst zodat de spelers zich tussendoor wat konden verfrissen. “Goed smeren, in de schaduw blijven als je niet moet spelen en voldoende drinken” was de boodschap die elke keer door de luidsprekers klonk.

Op het eind van het toernooi werd eerst een doos lekkere tom poucen, verzorgd door bakker Jan Schrieks, verloot onder de deelnemende ploegen. Vervolgens vond rond de klok van vijf uur, na de troostfinale en finale, de prijsuitreiking plaats voor de eerste vier teams. Einduitslag :

 1. Het Element
 2. Het Talent
 3. Aventurijn 2
 4. Leeuwenburgh

Een prachtig toernooi was ten einde gekomen. Alles liep gesmeerd en veel blije gezichten, want eindelijk weer eens een mooi evenement dat doorgang had kunnen vinden.

Fotoverslag: Schoolvoetbal 16 juni 2021

Woensdag 23 juni

Op 23 juni was het de beurt aan de meisjes van de groepen 7/8. Het was nu minder warm dan op 16 juni, een prima voetbalweertje deze middag. Deze middag werd in 4 poules op 4 velden gestreden om het kampioenschap van Middelburg (stad).

Ook hier weer een spannend verloop en uiteindelijk een troostfinale om de derde en vierde plaats en de finale om de eerste en tweede plaats. Na de verloting van de doos tompoucen kon overgegaan worden tot de uitreiking van de bokalen. De einduitslag bij de meisjes 7/8 was als volgt :

 1. Franciscusschool
 2. ABS 6
 3. ABS 1
 4. Acaciahof 1
Fotoverslag: Schoolvoetbal 23 juni 2021

Woensdsag 30 juni

Het laatste toernooi voor de jongens en meisjes 5/6 vond plaats op woensdagmiddag 30 juni. In tegenstelling tot 16 juni toen het heel warm was en 23 juni met mooi zomerweer, was het nu aan de kille kant met 14 á 15 graden. De meisjes uit de groepen 5/6 speelden hun toernooi op twee velden en de jongens op vier velden. Zes poules derhalve, een groot toernooi dat met hulp van 15 scheidsrechters vlot verliep. Bijzonder was dat er dit keer ook weer publiek bij mocht zijn. Veel ouders, familie, leerkrachten en medeleerlingen waren dan ook aanwezig om de teams aan te moedigen. Dat was als vanouds, hopelijk kunnen we volgend jaar alle drie toernooien weer op deze wijze organiseren. Na de kwartfinales, halve finales en de strijd om de eerste vier plaatsen konden we tegen half zes overgaan tot de prijsuitreiking. Eerst werden de tom poucen verloot, één doos voor de jongens en één voor de meisjes  en vervolgens werden de prachtige bokalen en de winnaarsborden uitgereikt. De finale bij de meisjes was een spannende ABS aangelegenheid en de eindstand meisjes 5/6 was als volgt :

 1. ABS 5
 2. ABS 4
 3. Het Talent
 4. Stroming 1

Bij de jongens 5/6 was de eindstrijd niet minder spannend en eindigden de volgende teams als topvier:

 1. Het Talent 1
 2. ABS 5
 3. Aventurijn 4
 4. ABS 3
Fotoverslag: Schoolvoetbal 30 juni 2021

Na afloop werden alle vrijwilligers bedankt voor hun medewerking, het schoolvoetbaltoernooi 2021 was na deze derde speeldag ten einde. Volgend jaar hopelijk weer een officieel toernooi onder de vlag van de KNVB.

De drie schoolvoetbaltoernooien werden mede mogelijk gemaakt door sponsoring van :

Unknown.png

Voor studie- en huiswerkbegeleiding

Jumbo.jpeg
Jumbo Middelburg
Klokuus-nieuw.pngIndoorspeeltuin ’s Heer Arendskerke. bakkerij_schrieks.jpgBrood en Banketbakker

 

Namens de schoolvoetbalcommissie van vv Zeelandia Middelburg, Geesje Helleman, Michel Sinke, Charlie Pouwelse en Piet Beijer,

Piet Beijer. 

Delen

Lees meer over:
schoolvoetbal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!