• 3 punten voor ZM 1

  Na de teleurstellende doordeweekse bekerwedstrijd tegen de VC Vlissingen moest ZM1 naar Loon op Zand om te spelen tegen Uno Animo1, een tegenstander waar we enkele jaren geleden de finale tegen speelden (en wonnen) voor het kampioenschap in de 2e klas.

  Bij aankomst op het complex kwamen tegelijkertijd Kobus en Niels Ouwerkerk aan. Het 2e elftal had met 0-4 gewonnen bij Terheijden en door het verlies van de 2 koplopers in de 1e klasse werd de periodetitel onverwachts in de schoot geworpen. Een cadeautje dat graag wordt uitgepakt natuurlijk. Een mooie prestatie van het 2e elftal en de technische staf dat overigens met 11 man op pad gegaan was (inclusief Melvin, een keeper uit de B’s die prima op de been bleef). Hopelijk dat in het vervolg van de competitie de bereidwilligheid van spelers van lager spelende teams om met het 2e mee te gaan wel aanwezig zal zijn.

  Nu weer even terug naar het 1e dat al de gehele competitie met vele blessures te maken heeft. Een aantal langdurige blessures van Niels Luteijn en Jerome van de Woestijne (gescheurde kruisbanden), Michael Cabenda (gekneusd bot in de enkel) en Levi Momberg (hamstringblessure) maar ook nog vele kleine blessures waaronder die van Kariem, onze 1e keeper. Pepijn Thulen (keeper uit de B1) was door het vertrek van Freek van der Maas al definitief door geschoven naar de 1e selectie en mocht vandaag zijn goal schoon proberen te houden. Met zijn lengte maakt hij al de nodige indruk maar ook voetballend gezien kwam hij wel erg relaxt over. Een mannetje uitkappen in de 16 heb ik nog niet veel keepers zien doen. Hij ranselde nog een knappe vrije trap uit zijn doel en voorkwam dat Uno Animo terug in de wedstrijd kon komen na een knallend begin van ZM.

  Thomas had 2x de 1-0 op de schoen maar miste nog de scherpte. 3x is scheepsrecht en dat gold ook hier, Collin nam slim een vrije trap vlak over de middenlijn, speelde Dennis aan in de diepte die een prima voorzet gaf die door Thomas werd binnen gelopen. Aan de andere kant had Uno Animo een 300% kans op de 1-0 maar de spits kreeg het voor elkaar om de bal op de paal te mikken. Voor de rest was ZM heer en meester en stond goed met een 3 mans verdediging (Sander, Alkido en Dylan), en een Dennis Tukker die met een zuurstoffles op zijn rug 90 minuten lang op de linkerkant diep kon gaan. Alsof hij nooit was weg geweest. Samet, Ruben, Collin en Jorn mochten om toerbeurt de 2 spitsen Thomas en Dennis ondersteunen. Het was een zwaar veld daar in Loon op Zand. Het leek wel alsof de Zeeuwse klei daar naar boven was gekomen. De mouwen moesten af en toe opgestroopt worden. De scheidsrechter was toch zijn kaarten vergeten mee te nemen want anders had die aanvoerder van Uno Animo toch zeker na 1 uur spelen al minimaal 2x geel moeten hebben. Die man kan niet anders dan slager van beroep zijn, ongelooflijk. Uno Animo speelde behoorlijk opportunistisch waarbij ze de nodige fysieke kracht in de strijd gooiden. ZM speelde de 1e helft degelijk met een prima wedstrijdinstelling en veel dreiging naar voren. Jorn gaat zo langzamerhand de reputatie opbouwen van scherpschutter en schoot de 2-0 binnen na een prima aanval. Het overwicht van ZM1 was erg duidelijk door het aantal corners dat we kregen. Met een 0-2 voorsprong gingen we de rust in. Meteen na de rust was de eerste de beste aanval meteen raak: 0-3 via Thomas. Niet veel later schoot wederom Jorn de 0-4 binnen in een scrimmage voor het doel en leek de wedstrijd gespeeld. ZM1 dacht vanaf dat moment dat iedereen wel naar voren kon rennen en de balans was even zoek. De 1-4 en 2-4 waren het gevolg van een slordige eindfase waarbij de tegenstander een alles of niets spelletje ging spelen. Het werd uiteindelijk niets voor Uno Animo en een terechte winst voor ZM. Werner kwam er nog in voor de moe gestreden Ruben die niet meer wist dat hij in de dug-out van Uno Animo wilde gaan plaatsnemen. De leider van Uno Animo had het overschrijvingsformulier al klaar liggen want hij was toch wel gecharmeerd van de kilometervreter Ruben.

  Nog een detail in deze wedstrijd: ZM had de gemiddelde leeftijd van 20,7 jaar!!

  Hopelijk dat we volgende week zondag thuis tegen Cluzona ook weer eens kunnen vlammen. Uit hebben we 10 punten gepakt en thuis slechts 3. Volgende week de beuk erin mannen!!

  Jan de Rijke