Oog op de sponsor: De Zeeuwse Verzekeringen - v.v. Zeelandia Middelburg

Oog op de sponsor: De Zeeuwse Verzekeringen

Oog op de sponsor: De Zeeuwse Verzekeringen

17 februari 2022 22:00


In oktober 2021 is De Zeeuwse met haar tachtig medewerkers verhuisd van de Houtkaai naar een geheel nieuw ontworpen kantoorpand op Park Veldzigt, met o.a. uitzicht op de Lange Jan. Wij zochten directeur Leo Remijn op in zijn nieuwe kantoor dat hem met grote trots vervult.

Wat is zo speciaal aan het nieuwe kantoor?

Het is een zogenaamd BENG gebouw. Dat betekent Bijna Energie Neutraal Gebouw. Het is een houten gebouw op een betonnen constructie, ramen van drie dubbel glas en als isolatiemateriaal is vlas gebruikt. Het grote verschil met de Houtkaai? Daar stonden 5 CV ketels non-stop te loeien om het pand warm te houden, nu zijn we energieneutraal. Ook de strengere overheidseisen wat betreft benodigde energielabels hebben onze verhuizing wel wat versneld.

Wat mis je het meest?

Vooral de medewerkers missen het loopje, de hoek om naar de stad voor een boodschap of een lunch. Daarentegen is het parkeren veel eenvoudiger en is er geen parkeervergunning meer nodig. Een grote fotowand herinnert nog aan de oude lokatie.

Welke invloed heeft COVID op jullie bedrijf gehad?

Technisch gezien hebben we grote sprongen gemaakt middels de digitale meeting apps zoals Zoom, Teams en thuiswerken. Ons type werk staat het natuurlijk goed toe om digitaal en op afstand te werken. Het heeft het reisverkeer aanzienlijk verminderd. Echter, voor de teamspirit en de onderlinge kennisoverdracht heeft het toch mijn voorkeur dat medewerkers zoveel mogelijk op kantoor te zijn, aldus Leo. Maar thuiswerken en op afstand vergaderen heeft voor altijd een positie ingenomen.

Heeft Corona negatieve invloed gehad op jullie bedrijfsresultaten?

Vanzelfsprekend hebben we negatief resultaat gezien op het gebied van verzekeringen tegen ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Daarentegen is er weer bespaard op uitkeringen op het gebied van verkeersongevallen en autoschade door verminderd verkeer en lagere snelheidslimieten. Lokaal en dichtbij richten wij ons op MKB en winkels in Zuid-West Nederland.

Waarin onderscheiden jullie je van deze grote verzekeraars?

Onze concurrenten op landelijk niveau hebben zich inmiddels, door verregaande centralisatie en standaardisatie, tot grote afstandelijke kolossen ontwikkeld. Wij willen echter dicht bij onze klanten staan met onze persoonlijke en klantgerichte benadering. Landelijk richten wij ons met name op de agrarische en hippische sectoren. Dit zijn bij uitstek klantengroepen die door hun specifieke activiteit behoefte hebben aan individuele aanpak en maatwerk. Of wij concurrent zijn van andere sponsors van Zeelandia Middelburg, zoals Corstanje, Veldsink en De Rijke en Vermeer? Nee, deze assurantiekantoren kun je juist zien als onze ‚klanten‘. Wij vervullen eigenlijk de rol van groothandel en zij fungeren de rol van dealers cq. verkooppunten.

Hoe beïnvloedt de digitalisering jullie bedrijfsvoering?

We worden steeds meer een IT-bedrijf. De assurantiekantoren moeten steeds eenvoudiger, klantvriendelijker en efficiënter toegang tot onze producten krijgen. Er is daarnaast tegenwoordig veel meer aandacht voor gebruiksvriendelijkheid, persoonlijke snelle dienstverlening en IT beveiliging.

Waarom sponsort de Zeeuwse onze vereniging?

Wij voelen ons verbonden met Middelburg, we zijn hier gevestigd. Staan midden in de maatschappij en willen daarom deze plaatselijke voetbalclub steunen. Als oud-speler van ZM4 speelt een beetje emotie natuurlijk ook mee. Daarnaast vinden wij de evenementen, zoals de uitwedstrijd naar Sparta enige jaren geleden, een gezellige bijkomstigheid. Maar het belangrijkste reden van sponsoring is het steunen van onze medewerkers waarvan sommigen lid zijn van de vereniging of er als vrijwilliger/bestuurder actief zijn.

Wat zijn volgens Leo de overeenkomsten tussen voetbal en verzekeren?

De markt biedt kansen en die moet je benutten; ‚als oud-spits vind ik scoren van levensbelang en dat wordt dan ook van mij verwacht!‘ Daarnaast wil De Zeeuwse ook het ‚publiek‘ vermaken, dat betekent waardevol zijn en attractief spel vertonen voor onze klanten!

www.dezeeuwse.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!