• Arnemuiden uit, knap lastig!

  Hoewel geen ranglijst meer wordt bijgehouden was ons al bekend dat Arnemuiden in onze competitie alle wedstrijden wint en vaak ook met monsteruitslagen. Maar zoals altijd zijn we gewoon vrolijk en met goede moed afgereisd.

  We zijn, met ook onze staat van dienst, zeker niet met knikkende knieën het veld ingegaan maar werden toch wel wat overrompeld met een paar snelle tegendoelpunten. Ja de jongens van Arnemuiden waren echt sterk en konden hard schieten en goed overspelen.

  Maar in onze yell roepen we niet voor niets dat we nooit opgeven dus bleven we vastberaden om er een echte wedstrijd van te maken.

  Sijmen gooide als eerste de beuk er in en ging als aanvoerder voorop in de strijd op jacht naar een doelpunt voor ons. Steijn was net zo strijdlustig en kwam de eerste helft ook een paar keer tot een goed schot op doel maar die keeper van Erremuu stond er ook niet voor niets.

  Onze verdedigers Nout en Merijn moesten ondertussen dus stevig aan de bak. Zij wisten knap de sterke aanvallers van Arnemuiden vaak naar de zijkanten te dwingen. Een paar voorzetten waren echter niet te stoppen en zo gingen we toch met 5-0 achter de rust in, maar dat had zonder de inzet van onze verdediging en vele prachtige reddingen van Tijn net zo goed het dubbele kunnen zijn.

  In de rust bleven we relaxed. Wij waren ook gewoon goed aan het voetballen maar deze tegenstander is een andere klasse. We spraken in ieder geval af dat we in de tweede helft nog gaan knokken voor een doelpunt.

  We waren nu ook allemaal goed wakker en hebben het in de tweede helft achterin goed en lang op slot gehouden. Redouan wist een paar keer de bal goed te veroveren en ver mee te nemen in een solo. En ook Daan pingelde een paar man knap voorbij tot bijna op de keeper maar daar werd zijn schot helaas nog net geblokt. Het onvermijdelijke gebeurde aan de andere kant, Arnemuiden manoeuvreerde zich met mooie passes nog een paar keer voor ons doel en wist daarbij de bal weer onhoudbaar hard van dichtbij in het net te jagen.

  Hoewel de tijd wegtikte bleven wij vol inzetten op ons doelpuntje. En de uitslag doet anders vermoeden maar ook vanuit het publiek van de tegenstander was er lof voor de weerstand. En ja hoor die tomeloze inzet werd nog beloond. Sijmen kon een in de aanval vrijvallend balletje er met een puntertje inprikken! Doelstelling bereikt, dus toch nog ons eigen kleine feestje kunnen vieren in de wedstrijd. En daar bleef het niet bij want Noah trakteerde het publiek tot slot ook nog even op een succesvolle schaar direct gevolgd door een zidane om zo dus tweeman achter elkaar te passeren.

  Als goed gastheer heeft Arnemuiden na afloop er nog voor gezorgd dat er een beker met lolly's voor ons klaar stond. Dat werd zeker gewaardeerd.

  Volgende week Walcheren thuis, en dat wordt alweer onze 9e tegenstander van de najaarscompetitie. Daar gaan we zeker weer vol voor en hebben we nu al heel veel zin in!