• (beker) Competitieindeling teams bekend

  De KNVB heeft  op 1 juli de competitieindeling bekend gemaakt voor de A-categorie teams (de selectieteams die hoofdklas of hoger speler bij de junioren en bij de senioren in de 3e klas of hoger spelen). De speelschema's van de competities wordt op dinsdag 22 augustus door de KNVB bekend gemaakt. 
  De bekercompetitie is al wel bekend en speelschema's met de indelingen zijn te vinden via de voetbal.nl-App. 
  Op zaterdag 29 augustus zullen de eerste bekerwedstrijden gespeeld worden én wordt de Startdag georganiseerd voor de pupillen. Een week later starten de pupillen vanaf O12 en jonger met hun competitie.
   
  4-fasencompetitie
   De KNVB biedt geen bekerwedstrijden meer voor de pupillen vanaf O12 en jonger aan, maar gaat  een 4-fasencompetitie opzetten.  Dit houdt in dat het seizoen opgesplitst wordt in 4 fasen, twee in het najaar en twee in het voorjaar. De KNVB hoopt hiermee een meer passend voetbalaanbod te kunnen organiseren en er wordt dan veelal in de buurt en niet tijdens schoolvakantie gespeeld. Daarnaast is één van de grote voordelen dat we als vereniging de mogelijkheid krijgen om pupillenteams sneller te laten herindelen, mits noodzakelijk en we makkelijker nieuwe teams kunnen inschrijven. 
   
  De competitieindeling voor al onze basisteams in de B-categorie -zowel senioren, junioren als bij de pupillen- zal op 21 augustus bekend gemaakt worden door de KNVB.
  Uiteraard hopen we dat de coronacrisis geen roet in het eten gooit en zullen wij als vereniging zorgen voor protocollen waarbij we de richtlijnen van de RIVM en de KNVB in acht houden.
   
  1e elftal
  Ons eerste elftal speelt het aankomende seizoen in de 3e klasse A. Dit is een mooie competitie met veel Walcherse clubs waar we De Noormannen, GPC Vlissingen, RCS, VCK, Veere en een heuse stadsderby tegen FC Dauwendaele in het vooruitzicht zien. De competitie wordt gecomplementeerd met Bevelanders, Goes (za), Lewedorpse Boys, Luctor Heinkenszand, Nieuwdorp, Patrijzen en de groen-witte Zeeuws Vlaamse hoofdmacht van vv Zaamslag. 
  Op zaterdag 29 augustus zal ons vlaggenschip de bekercompetitie aanvangen met een uitwedstrijd tegen Vrederust. Een week later komt Nieuwland op bezoek en de laatste poulewedstrijd zal op 12 september weer uit tegen SC Welberg zijn om de week later te starten met de competitie. 
   
  2e elftal
  Het tweede elftal van aankomend seizoen is nieuw in het zaterdagvoetbal. Het tweede elftal van de zondag gaat op zaterdag spelen en zal onder leiding van Ed de Paauw met zijn kader in de reseve 3e klasse B gaan uitkomen. Apollo , GPC, HSV Hoek, Kapelle, Kloetinge, Luctor Heinkenszand, Terneuzen, Terneuzense Boys, VC Vlissingen en Zaamslag zullen de mannen van een hoge notering af willen houden.
   
  3e elftal
  Op zaterdag zal het team genoemd ZM 7623 dat dit jaar onder leiding staat van Jean Pierre van Lieshout uit komen in de reserve 3e klasse A. Zij spelen hier al sinds mensenheugenis hun mooie potjes in deze klasse en zullen dit jaar Arnemuiden, De Meeuwen, Noormannen, FC Dauwendaele, GPC VLissingen, Lewedorpse Boys, ST Oostkapelle/Domburg, Serooskerke, VC Vlissingen, Veere en Walcheren tegen komen.
   
  JO17-1
  De JO17-1 komt dit seizoen uit in de Hoofdklasse A. Zij zullen aantreden tegen Alliance, BSC, HVV'24, Halsteren, RBC, Roosendaal, Gastel, Terneuzen en Virtus. Helaas zien we - in tegenstelling tot eerdere berichtgeving- Walcheren hier niet meer bij staan en zullen we de Zeeuwse eer hoog gaan houden met onze twee overgebleven Zeeuwse teams.
   
  JO15-1
  Ook onze JO15-1 die dit jaar onder leiding staan van Jiri vd Hemel en Angelo vd Maas zullen uitkomen in de hoofdklasse A. Zij zien ook verschillende bekende teams in de indeling staan. Zo komen Bavel, Beek Vooruit, Axel, Halsteren, Madese Boys, Oranje Wit, Groen WitRoosendaal, TSC VVGZ en Wieldrecht naar onze mooie club afreizen. 
   
  JO13-1
  Jerome vd Woestijne en Niels Coppoolse gaan met hun JO13-1 voor een mooie notering in de eveneens Hoofdklasse A. BSC, Beek Vooruit, Boeimeer, Halsteren, HOeven, Kapelle, Roosendaal, SAB en SJO HSVC'20 gaan proberen om het team de loef af te steken. 
   
  Teamindex
  Dit seizoen start de KNVB met een nieuwe methode om juniorenteams van gelijke sterkte in te delen in de juiste klassen. Dit gebeurt aan de hand van de teamindex. Om deze teamindex op de juiste manier te kunnen gebruiken was het van belang dat alle juniorenteams vrij snel in Sportlink ingevuld waren. Dit was een hele klus voor de ledenadministratie en de wedstrijdsecretarissen. Complimenten dat dit zo netjes gelukt is! Hierdoor kunnen bij de bekendmaking van de competities alle spelers en speelsters de indelingen snel vinden via de voetbal.nl-app. 
   
  Zondag
  Op de zondag zijn we erg blij dat we twee teams mogen inschrijven bij de KNVB. Hierdoor schuiven Zo3&4 natuurlijk een naampje op en worden zij de zondagteams Zeelandia Middelburg 2 en Zeelandia Middelburg 3. De bekercompetitie is bekend, maar de competitieindeling volgt dus na 22 augustus. We hebben in overleg met de captains voor beide teams de aanvangstijd op 11u gezet, aangevraagd aan de KNVb of zij samen thuis en samen uit kunnen spelen én dat zij ingedeeld zouden willen worden in de Zeeuws Vlaamse klasse. We hopen dat we op zondagen ook weer van gezellige wedstrijden én een 3e helft kunnen gaan genieten.   
   
  JO14-1
  Nieuw dit jaar is dat we in de jeugdopleiding een JO14-1 krijgen. Onder leiding van Hamed Jaffari die dit jaar zijn UEFA C Youth cursus zal volgen, zal dit team voor het eerst tegen hun eigen leeftijdgenoten spelen. Hierdoor hebben we in de jeugdopleiding een onafgebroken lijn van JO9 t/m de JO15 die allen hoofdklasse of hoger spelen. 
   
  (SVO) WVV'20
  Onze MO17, MO19 en VR 1+2 zullen samen gaan spelen met FC Dauwendaele als Samenwerkende Vrouwenvoetbal Organisatie Wachers Vrouwen Voetbal '20. Hierdoor hopen we samen met FC Dauwendaele dat we de meiden en vrouwen meer op hun eigen niveau en ambitie mogen laten voetballen zodat het plezier vergroot wordt. Alle teams Vr1+2, MO19-1, MO17-1+2+3 zullen eens per week bij ons op de club trainen en ook de thuiswedstrijden worden evenredig verdeeld op beide verenigingen.