• Jong ADO Den Haag Vrouwen maakt indruk in ZEELAND! Clinic geslaagd.

  Geschreven door: Ulis Van Maanen

  (Foto; Mark Kuijs)

  Oefenzege (0-18) op vierdeklasser Zeelandia Vrouwen 1.

  MIDDELBURG - Afgelopen woensdag bracht de Jong ADO Den Haag Vrouwen selectie een bezoek aan de zeer gastvrije en warme familievereniging Zeelandia Middelburg. Eenmaal aangekomen op het imposante Sportpark Veerse Poort en na elkaar de hand te hebben geschud, werd de ADO delegatie in de aula-achtige kantine welkom geheten door de aimabele voorzitter van de club. 

  Warm ontvangst
  Hierna nam Peter Boshuizen namens de staf en selectie het woord, stelde alle stafleden voor en bedankte bij voorbaat de Zeeuwse club voor het warme ontvangst. Ook de ambitieuze clinic event organisator Peter Tahitu, tevens trainer/coach van vierdeklasser Zeelandia Middelburg Vrouwen 1 stelde zijn stafleden voor en bedankte ADO voor haar komst. Na een Zeeuws bakkie en een bolus en alle plichtplegingen was het tijd voor de clinic. 

  Clinic voor Zeeuwse meisjes
  Onder het toeziend oog van het trainersduo Monique Rikaart & Peter Boshuizen startte de Jonh ADO Den Haag Vrouwen clinic. De massaal opgekomen jonge Zeeuwse voetbalmeisjes werden door de speelsters van Jong ADO Den Haag Vrouwen selectie aan een professionele training onderworpen. Een 10-jarig meisje viel voetbalinsiders direct op. Zij werd dan ook na afloop van de clinic uitgeroepen tot beste speelster. Elke deelneemster kreeg uit handen Rikaart & Boshuizen een heuse clinic certificaat uitgereikt!

  Imposant
  Even terug naar het imposante voetbalcomplex van Zeelandia Middelburg. Het goedlachse echtpaar Fontijne doet net zoals de andere vrijwilligers veel voor Zeelandia dat met 1200 leden het grootste ledenaantal heeft in de Zeeuwse hoofdstad. Ook de vrouwentak van de club lijkt één van de snelstgroeiende afdelingen te zijn. 

  Bevlogen
  De bevlogen Peter Tahitu promoot als geen ander de vrouwenteams ban Zeelandia Middelburg in de Zeeuwse regio. De technische baas schuwt ook niet de media te betrekken in zijn ambitie om het meisjes- en vrouwenvoetbal groot te maken in Down Under ban Nederland. Zeelandia Middelbirg timmert aardig aan de weg om het vrouwenvoetbal regionaal goed neer te zetten. Ook het hoofdbestuur staat vierkant achter trainer/coach Peter Tahitu om zijn ambities waar te maken. 

  Kleedkamers
  Ook is er een gebouw met drie aparte kleedkamers uitsluitend bestemd voor de meiden en vrouwen van de club. Het geweldige sportcomplex van de Zeeuwse tweedeklasser heeft ook een hoofdveld (gras!) met een werkelijk schitterende hoofdtribune. 

  Zoutelande
  Het is goed toeven daar op Sportpark Veerse Poort dat prachtig is gelegen tussen, stad, platteland, strand en zee! Niet ver van de sportaccomodatie is het niet lang rijden van het in Nederland en België inmiddels wereldberoemde ZOUTELANDE dat op schitterende wijze is bezongen door Blof. 
  "Blij dat je hier bent" zingen de Zeeuwse toppers samen met een vrouwelijke zuiderbuur.

  Gastvrij
  Wij, van Jong ADO Den Haag Vrouwen, zijn zeker blij om in het mooie Zeeland geweest te zijn. Met gemoedelijke en gastvrije Zeeuwen. 
  Het werd een geweldige voetbalervaring voor selectie, staf en begeleiding van Jong ADO Den Haag Vrouwen. Het oefenduel werd ruim gewonnen. Niet zo gek natuurlijk. 

  Eindconclusie
  Voor het houden van een trainingskamp en het verzorgen van een clinic lijkt het zomerse Zeeland de perfecte plek voor een BVO. Volgens Zeeuwse insiders is ADO Den Haag Vrouwen in de toekomst een welkome gast om aldaar te mogen verblijven. Dus het is zeker voor herhaling vatbaar.

  ZEELANDIA MIDDELBURG: Een bijzondere familievereniging met het Zeeuwse hart op de juiste plek. En daar valt wat voor te zeggen! 

  Noot: Binnenkort volgen de officiële foto's van de sympathieke clubfotograaf, de heer Clarijs!

 • Fotoverslag: Bezoek Vrouwen ADO Den Haag