• “Brabantse Enclave”!

  De komende weken staan in het teken van een trilogie aan Brabantse tegenstanders. Achtereenvolgens treffen wij op de Veerse Poort de navolgende tegenstanders, tevens concurrenten voor de ranglijst in de competitie als ook in de 2e en 3e periode, 14 april Beek Vooruit, 21 april JEKA en 5 mei Unitas’30. Na 5 mei zijn de kaarten geschut en weten wij of de trilogie onze droom uitéén heeft gespat of dat wij nog meedoen voor de prijzen.

  Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd Beek Vooruit – ZM in een 3-3 gelijk spel. Het was onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse na een afwezigheid van één jaar. Onder tropische weersomstandigheden wisten wij in de dying seconds tegenover tien man nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de slotseconde was daar bijna nog de driepunter, het was Yorben die 1 op 1 op de keeper strandde!

  Beek Vooruit is een rechtstreekse concurrent voor zowel de competitie als voor de derde periode. In de competitie staan zij op een 5e plaats met 28 punten en wij staan 3e met 31 punten en een wedstrijd minder gespeelt. In de 3e periode staan zij 2e met 6 punten uit 2 en wij 3e met 4 punten uit 2. Het geeft direct de belangen aan van deze wedstrijd.

  “Wij hebben vorige week afgerekend met het “Walcheren syndroom” het risico is aanwezig dat deze euforie nog in de koppies van de spelers zit. Immers een Zeeuwse Derby spreekt toch meer aan dan een Brabantse tegenstander. In deze fase van de competitie moeten we niet meer achterom kijken. Wij leven nu van wedstrijd naar wedstrijd geeft Jordi aan. Wij kijken vooral naar ons zelf en niet wat de concurrenten op de andere velden presteren. Toch kijken we wel stiekem naar “Sportpark de Alblas” waar de nummer één Unitas’30 en de nummer 2 RCS elkaar dit weekend treffen; knipoogt Wilco.
  Het beloofd morgen in ieder geval een mooie pot voetbal te worden; beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en houden van aanvallend voetbal en willen blijven meedoen voor de prijzen.


  De wedstrijd staat onder leiding van de heer Verdaasdonk. Aftrap om 13.00 uur Sportpark Veerse Poort.