• Competities voor het 1e, 2e en 3e worden niet hervat

   

  “We zijn op weg naar betere tijden; een stapsgewijze opening, van o.a. de sport”, aldus Mark Rutte. En de eerste stap is gezet. We zijn verheugd over de versoepelingen voor de jeugd tot 27 jaar, die vanaf 2 maart ingaan. Deze groep kan, zonder 1,5 meter afstand, weer volop gaan trainen en zich opmaken voor een eventuele competitiehervatting. De leeftijdgrens maakt het ingewikkeld. Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit. We zien deze versoepeling echter als een opmaat naar versoepelingen voor de leeftijd 27+, waardoor we deze leeftijdgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten.  
   

  Door de verlengde maatregelen vanuit het kabinet kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (ons 1e, 2e en 3e op zaterdag) niet worden hervat. Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. Voor al onze andere seniorenteams wordt de competitie sowieso niet meer herstart, maar zullen deelnemen aan de Regio Cup. 

  Regio Cup

  De KNVB organiseert vanaf het moment dat het kabinet dit toestaat de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Voor de jeugdcompetities in de categorie A (bij ons JO17-1, JO15-1 en JO13-1) blijft het nog even de vraag of zij op 17 april mogen herstarten met de regulier competitie, maar anders stromen ook zij in bij de Regio Cup, net zoals alle andere teams van onze vereniging. Zie voor meer info: https://www.knvb.nl/regiocup  Als vereniging spelen wij tot aan de meivakantie de ZM-league IV. Wanneer de Regio Cup aanvangt zullen we onze eigen League afbreken en uiteraard gaan deelnemen aan de Regio Cup.