• De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen

  ZM JO10-2 - Terneuzen JO10-1
  Voor de winterstop zijn we kampioen geworden. Nu de nieuwe competitie weer is begonnen, zien we dat we heel anders ingedeeld zijn. We moeten zelfs tegen een voetbalclub uit Roosendaal en Woensdrecht spelen. Ver weg en clubs waar we nog niet tegen gevoetbald hebben. Dat wordt best spannend!
  Vandaag de eerste wedstrijd. Door de kou hebben we nog niet eerder een wedstrijd gespeeld. Wel hebben we al oefenwedstrijdjes gespeeld. Helaas is Sebastiaan vandaag ziek. Verder is het team compleet.
  Toen de wedstrijd begon konden we goed de bal te pakken krijgen en lukte het goed om aan de andere kant van het veld te spelen. Terneuzen pakte regelmatig de bal terug, maar dan kwamen Sam en Noah v. W. aangerend om de bal weer af te pakken. Na ongeveer 15 minuten vond ik het al knap dat het lukte om de stand gelijk te houden. Kort daarna lukte het om de bal bij Bo te krijgen, die in de spits staat. Hij raakt de bal niet goed, maar blijft er achter aan lopen. De keeper probeert de bal nog te pakken, maar Bo tikt hem net voor hem weg. Dan rolt de bal rustig de lijn over…..Doelpunt! Dat geeft goede moed. Een aantal minuten later zijn we weer in de aanval en maakt Terneuzen een hands bal. We krijgen een strafschop mee, best dicht bij het doel. Noah v J. mag hem nemen. Hij kan hard schieten en schiet de bal gelijk op het doel. De trap is hard, hij gaat richting het doel, maar de keeper vangt de bal op. Jammer.
  Aan het einde van de eerste helft krijgt Terneuzen een mooie kans om een vrije trap te nemen vlak voor het doel. De jongen die mag schieten neemt een aanloop…de bal tikt net in de linkerbovenhoek en valt naar beneden. Terneuzen juicht, maar verwarring bij de jongens en bij de scheidsrechter. Was de bal wel over de lijn? De scheidsrechter beslist van wel. Met 1- 1 gaan we de rust in.
  Na de rust lopen we het veld weer op. De moed zakt ons in de schoenen als de stand in de eerste 2 minuten veranderd in een 1-3 achterstand. Ons tempo zakt en we lopen niet echt meer op de bal. Wanneer ik de bal uit wil schieten probeer ik hem over de tegenstander te schieten, maar de bal komt al snel weer terug. Ze scoren nog 3x. Gelukkig lukt het me om nog een paar doelpunten te voorkomen door goed naar de bal te duiken. We eindigen de wedstrijd jammer genoeg met 1-7.