• “De finish in zicht”!

  Het einde van het seizoen 2017-2018 loopt op zijn laatste benen. Met nog vier- en een halve wedstrijd op het programma zijn de prijzen nagenoeg verdeeld in de hoofdklasse.

  Na eerder Beek Vooruit en Jeka ontmoeten wij dit weekend voor de derde keer achter elkaar een Brabantse tegenstander; Unitas’30. Het is tevens de derde keer dat deze ploegen tegenover elkaar staan dit seizoen. De twee eerdere ontmoetingen eindigde beide keren in winst voor Unitas’30. In de bekerwedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Door het missen van een penalty door Steven vlak voor tijd wist Unitas’30 de 2-1 winst te pakken en staan zij inmiddels in de halve finale. Voor de competitie waren wij een maatje te klein of zij een maatje te groot. Wij verloren deze wedstrijd uiteindelijk met 3-1.

  Het is niet meer de vraag of Unitas’30 kampioen wordt maar alleen wanneer. Het is de best voetballende ploeg in de hoofdklasse en daarom ook de terechte, aanstaande, kampioen. Wij zijn nog met Roosendaal en RCS in de race voor de plaatsen twee, drie en vier. Onderling ontlopen deze ploegen elkaar nagenoeg niet. Het verschil in punten is één!

  Morgen staat het tweede periodekampioenschap op het spel. Unitas’30 heeft aan een gelijkspel voldoende en wij moeten winnen en vervolgens het restant tegen Roosendaal op 10 mei aanstaande ook winnend afsluiten.

  In Unitas’30 treffen wij een tegenstander die net als wij ook van het spelletje houden en komen om te voetballen geeft trainer Jordi aan. Het zijn elftallen die over zeer veel kwaliteit beschikken en hopelijk komt dat morgen voor het publiek tot uiting. Kortom het wordt een echte “klassieker”.

  Het is jammer dat het duel midden in de vakantieperiode valt zodat een aantal jongens er niet bij kunnen zijn. Dit zijn toch de wedstrijden waarvoor je het doet!

  De wedstrijd staat onder leiding van de heer De Pater. Aftrap om 13.00 uur Sportpark Veerse Poort.