• De lachende derde

  Na een voetballoos weekendje, mocht een gretig ZM2 weer de wei in. Vandaag had de selectie van Kobus en Dave wat recht te zetten na het verlies van twee weken geleden. Vandaag moest er worden gewonnen van Terheijden 2, bivakkerende in de onderste regionen van de competitie. ZM vertrok met een incomplete selectie naar Tilburg. Er kon gelukkig gebruik gemaakt worden van de B1 keeper Melvin. Helaas geen wissels, dus iedereen wist dat hij de 90 minuten moest volhouden. Er was nog een kleine kans om de periode titel te pakken, maar dan was ZM2 afhankelijk van Desk en RKDVC. Beide teams moesten dan verliezen. Dit ging natuurlijk niet gebeuren, dus ook niemand van de selectie was daar mee bezig. Vandaag werd er gestart met de volgende elf spelers:

  Melvin
  Stijn
  Hassan
  Rosso
  Rens
  Tieme
  Bestoun
  Rick (C)
  Casper
  Matthijs
  Nigel

  Vanaf het fluitsignaal nam ZM het initiatief. Je kon meteen zien dat er bij ZM meer kwaliteit zat dan Terheijden 2. Terheijden bestond uit twee harde en ervaren verdedigers van achter, een balvaste en stevige spits en een snelle buitenspelers. Verder zat er weinig creativiteit in het team. In het begin nam ZM direct het initiatief en de controle. De duels werden gewonnen, maar de bal ging te veel via de rechterkant. Het spel was aan het begin wat doorzichtig. Rond de 20ste minuut kreeg Casper het op zijn heupen. Na een slimme loopactie speelde hij zichzelf vrij in de zestien, hij schoot diagonaal binnen in de verre hoek en via de paal kwam hij al stuiterend voor de voeten van Matthijs. Dit was voor Matthijs een koud kunstje en ronde beheerst af. Na de 0-1 kwam ZM beter in het spel. Er werd goed getikt en na weer een mooie actie van Casper was het raak. Casper ronde beheerst af met een lage schuiver randje zestien. Na de 0-2 werd Terheijden wat sterker en ontstonden er kansen voor het doel van Melvin. Een hoge voorzet ging maar net voor langs, een hard schot van dichtbij werd gepareerd door Melvin en een intikker werd door Rosso al koppend van de lijn gehaald. De storm van Terheijden duurde 10 minuten en daarna nam ZM weer het initiatief en controle, het middenveld werd vanuit achter beter neergezet en vaste mannen werden opgepakt. Het bakkie thee werd opgezocht met een 0-2 ruststand.
  In de tweede helft was ZM duidelijke de baas op het veld. Terheijden had niet de kracht om het ZM nog moeilijk te maken. De 0-3 liet even op zich wachten, maar uiteindelijk kwam die er door een blunder van de Terheijden goalie. Hassan legde aan voor een vrije trap van zo’n twintig meter, hij schoot hard en recht op de keeper. De keeper grabbelde mis en daar was het doelpunt dat echt nodig was om de wedstrijd definitief te beslissen. Vervolgens viel de 0-4 ook nog door weer een blunder van de keeper. Tieme lanceerde Casper met een hoge en te harde steekbal, de keeper van Terheijden timede verkeerd en zag zo de bal over hem heen gaan. Casper werd nog even vastgehouden maar uiteindelijk kon hij hem in een leeg doel binnen tikken. Zo konden de manschappen van Kobus en Dave er weer 3 punten bij schrijven. Later in het busje kwamen wij erachter dat het onwaarschijnlijk toch echt werkelijkheid werd. Desk en RKDVC hadden beide verloren en zo gaat ZM 2 er met de periodetitel vandoor. Een groot compliment voor de gehele selectie, om als promovendus direct de eerste periodetitel te pakken!!! Dat gaat natuurlijk nog even goed gevierd worden om vervolgens volgende week weer punten proberen te pakken tegen de nummer 3 ‘t Zand.