• ZM MO15-1: De Surf

  The All Blacks hebben de ‘Haka’ , IJsland de ‘Vikingsong’ en de ZM MO 15-meiden: 'De Surf'.
  Voor de wedstrijd stonden vele mensen op het sportpark De Vliegende Hollander (Terneuzen) naar deze Amazones-dans toe te kijken met een grote glimlach op hun gezicht.
  Dit kan ook niet anders als je een stel vrolijke meiden ziet met passie en plezier in het voetbal.

  Hoewel de koppositie op het spel stond, lieten ze deze passie en plezier ook tijdens de wedstrijd zien. Vol gas werd er gevoetbald, duels werden aangegaan en (soms) gewonnen.
  Terneuzen was iets wat overrompeld, maar herstelde zich snel. De eerste helft was voor een neutrale toeschouwer puur genieten met een net iets betere ZM op het veld.
  Helaas hebben onze Groen-Witten veel kansen nodig om te scoren. Gelukkig laten ze zich hierdoor niet uit het veld slaan. De 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen.
  ZM bleef aandringen; met als gevolg: 1-1.

  Rust

  De spanning nam bij Terneuzen toe. Zouden ze een kansje maken om de koppositie te gaan overnemen? De ZM meiden hielden hun hoofd cool en bleven voetballen.
  Toch was het zaak dat de 3 punten mee naar Middelburg gingen, willen ze kampioen worden. Na een paar kansen voor de goal was het eindelijk zover: Hieke zette haar voet tegen de bal: 2-1!!!
  Terneuzen zette een slotoffensief in. Het werd spannend tot de laatste minuut. Het schijnt dat sommige ZM supporters hun nagels te hebben opgegeten??
  Het verlossende fluitsignaal klonk; de 3 punten konden - na een perfect uitgevoerde Surf in de kleedkamer - mee in de tas.
  Nu 2 weken afwachten wat de directe rivaal vv Graauw gaat doen in haar laatste twee competitiewedstrijden.
  Laten zij een puntje liggen, dan kunnen de champagnekrukken in Middelburg van de fles worden gehaald. Spannend!