• DESK 2 - ZM 2

  Zondag 1 oktober was de dag dat het 2e elftal richting kaatsheuvel mocht reizen. Helaas geen trip naar de efteling maar een wedstrijd tegen de mannen van DESK 2. De tegenstander van de dag wisten wij van te voren was de nummer 3 van vorig jaar en wil graag voetballen. De opstelling van vandaag met wat verrassende namen:

  1.Pepijn
  2.Riad
  3.Hassan
  4.Rosso
  5.Daley
  6.Tiemen
  7.Lars (* 60 Morro)
  8.Rick
  9.Werner
  10.konstantin
  11.Bestoun
  ZM begint de wedstrijd aftanstend, een aantal jongens op plekken waar ze normaal niet voetballen waardoor het nogal een onwennige eerste paar minuten was. Over en weer een aantal kansen. In de 6e minuut wordt werner diep gestuurd door een bal vanaf onze verdediging van Hassan. Werner met een goede actie wordt in het 16 meter gebied van DESK onderuit gehaald. Een penalty voor ZM vroeg in de wedstrijd. Onze penalty specialist Lars (de wedstrijd tegen Breskens niet meegenomen) mag weer aanrtreden. Ook deze pingel is voor Lars weer goud. 1-0 na 6 minuten spelen. Wellicht op dit moment tegen het spelbeeld in. DESK komt wat meer aan spelen toe en krijgen ook de betere kansen. Onze jonge (15 jaar!) keeper pepijn die vandaag vanuit de B catagorie (waarvoor dank Wilco L) mee wilde naar Kaatsheuvel (misschien werd hem toch verteld dat hij naar de efteling mocht?) met een aantal hele goede reddingen wist DESK niet te weerhouden van de 1-1. Deze viel helaas vlak voor het rust signaal.

  Vlak na rust is het DESK die de bovenliggende ploeg is. ZM is meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen en weet met vlagen geen raad met het aanvallende spel van DESK. Dit resulteerd in de 51e minuut dan ook met een uitgespeelde kans van DESK aan de rechterkant van ZM. De linksbuiten van DESK weet via de binnenkant van de paal de bal achter Pepijn te krijgen waardoor ZM voor het eerst dit seizoen tegen een achterstand aan moet kijken. ZM put uit dit doelpunt wel kracht en gaat hoger voetballen. Een fout van de verdediger van DESK in de linker hoek van het veld, door goed storen van de aanvallers van ZM, komt terecht in de voeten van Lars. Lars staat 1 op 1 tegen de keeper van DESK en weet ook deze kans te verzilveren. Helaas voor ZM in de 60e minuut van de wedstrijd probeert Lars aan de rechter zijkant een fout van ZM te herstellen door een sliding in te zetten op de rechtsback van DESK, wat er precies gebeurde is niet duidelijk, het resultaat helaas wel. Lars zijn schouder uit de kom. Deze moet met (co)assistent trainer(dierendokter) Dave naar het ziekenhuis. Het verloop van de wedstrijd blijven zowel DESK als ZM kansen hebben. De eindstand 2-2 na 90 minuten lijkt vanuit het oogpunt van ZM een terechte uitslag en met een gehandhaafde selectie vandaag blij met een punt.

  Ook willen wij DESK als vereniging bedanken voor de hulp rondom de verzorging en zeker ook de navraag die in het clubhuis nog werd gedaan. Dit siert het voetbal en jullie als club.

  Meer over het tweede en het derde op www.zm23.nl