• Die Bomberin

  Gerd Muller alias ‘Der Bomber’.
  Hij was de man die in 441 wedstrijden 401 doelpunten scoorde voor Bayern München.
  Eehhhh……was hij ook niet de man die in 1974 een wereldkampioen-ster op het Duitste shirt bezorgde?! (laten we even snel vergeten wie toentertijd de tegenstander was).

  Hoe dan ook, binnen ZM ontpopt zich de laatste weken een ware ‘Die Bomberin’. Afgelopen zaterdag moest MOC’17 het ontgelden. Tijdens de wedstrijd kregen de Blauw-Witte hoop.
  Een gelijk opgaande strijd met even veel gelijke kansen voor beide teams. ZM kwam op voorsprong door een goal van Joos. De vreugde was van korte duur; net voor het rustsignaal: 1-1.

  Rust
  Met een tegengoal de rust in gaan, voelt als verlies. Bedrukte koppies in de kleedkamer.

  In de tweede helft waren beide teams weer aan elkaar gewaagd. ‘Die Bomberin’ had genoeg gezien. Het gas ging erop: 2-1.
  Heel het team volgde. Eh……ook MOC ging in deze strijd mee: 2-2.
  Het werd een strijd met letterlijk 'bloed-zweet-en-tranen’. PATS, een bal vol in het gezicht van Fabienne. Hevig bloedend moest zij het veld verlaten; ondanks dit bleef ze in de dug-out haar teamgenoten aanmoedigen.
  Vanaf het middenveld werd een bal diep gespeeld op 'Noortje-die-Bomberin'. Een iets te lange afstand tot het doel met een tegenstandster die er nog tussen zat. Het legioen had zich al omgedraaid. Dit was geen kans.
  Hoe exact ze het voor elkaar kreeg, weet niemand. Zoals in 1974 ‘Der Bomber’ het ongelofelijke voor elkaar kreeg, deed ‘Die Bomberin’ via een keurig afgemeten balletje binnenkantje paal het dunnetjes over: 3-2!
  De 3 punten konden mee naar Middelburg!

  ps. na thuiskomst, deed ze haar bijnaam eer aan door in te vallen bij VR 1 en….. een doelpunt te scoren!