• Dynamite

  Dynamite!

  It’s Green; it’s White…….it’s ZM MO15-1-Dynamite!
  De laatste wedstrijd van de competitie was ook de kampioenswedstrijd in de Eerste Klasse. Het was voor ZM alles of niets. De nummers 1 tegen 2; oftewel de kraker: VVR - ZM.
  Na 70 minuten spelen zou het massaal opgekomen publiek weten wie het kampioenschap mag gaan vieren.

  In de kleedkamer was trainer Harald’s boodschap zo helder als glas voor de meiden van MO 15-1.
  Alle trainingsuren en wedstrijden van heel het seizoen moesten in deze wedstrijd tot een grote uitbarsting komen.
  en dan is het wachten op... het fluitsignaal. Daar klonk het!
  ZM zette gelijk de aanval in; VVR beet van zich af. Het was duidelijk; deze wedstrijd beloofde op-en-top-spektakel te worden.
  Beide supportersgroepen gingen er eens goed voor zitten. De eerste helft: Een gelijk opgaande strijd met soms net iets betere aanvallen van ZM.
  De supersnelle aanvallers van VVR had het taai tegen de verdedigers Indi, Marian, Dunja en Alysha. Als ware pitbulls beten zij zich vast.
  Op het middenveld speelden Myrna, Fabienne, Evy M, Hieke en Marisanne op de toppen van hun kunnen. Ook de aanvallers Noortje, Evy J, Joos, Jo werkte zich een slag in de rondte.
  Maar…geen doelpunt.

  Rust

  De tweede helft werd het hoge spelniveau gelijk weer opgepakt. Zoals in eerdere wedstrijden tegen VVR, vragen beide ploegen maximale inzet van elkaar. Iedere grens wordt opgezocht, maar niet overschreden.
  Dit zijn wedstrijden waar je als supporter graag je bed voor uit komt.
  Maar…aan deze boodschap hadden de meiden van ZM niets. Mooi voetbal of een gelijkspelletje leverde geen kampioenschap op.
  Er moest gewonnen worden. De minuten verstreken, de spanning nam toe. Eindelijk…..de bal vertrok vanaf Noortje's schoen: 1-0 !
  De geblesseerde Romee en het ZM-legioen sprong van spontane blijdschap 10 meter het veld in. Wat een ontlading!
  Dit liet VVR niet zomaar over haar kant gaan. Het niveau van de wedstrijd werd opgekrikt. Strijd om elke millimeter.
  Voor ZM was de 1-0 voorsprong niet genoeg. Een tegendoelpunt zou zomaar roet in het eten kunnen gaan gooien; de gedachte dwaalde even terug naar 2 jaar geleden. Toen stond ZM al met 1 been in de finale van de beker. In de allerlaatste seconde schoot VVR deze droom van ZM aan diggelen.
  ZM zette nog eens goed aan. Evy M werd in stelling gebracht. Een dikke tip voor de tegenstander: dit moet je niet laten gebeuren: 2-0!!
  Het feest leek compleet, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld.
  VVR bleef aandringen; ZM moest alle zeilen bijzetten. En deed dat ook. Keepster Alia hield met haar kwaliteiten het goal netjes schoon.
  Tot de laatste minuut bleef ZM geconcentreerd spelen. Slechts 1 momentje was VVR iets minder oplettend. Noortje was er als de kippen bij: 3-0!!!
  Het kampioenszwembad kon definitief worden gevuld.

  Na het fluitsignaal: Twee teams die tot het uiterste waren gegaan. Feest voor de meiden van ZM! Enorme teleurstelling voor VVR. Supporters die in het zonnetjes nog nagenoten van het spektakelstuk.
  Kortom: Voetbal in al haar facetten; Voetbal zoals voetbal moet zijn.