• “Een bekroning op een mooi seizoen voor JO17-1”

  Eén weekend voor de start van de competitie 2017-2018 kregen wij te horen dat wij alsnog de felbegeerde plaats in de hoofdklasse mochten invullen. De doelstelling van dit seizoen; promoveren naar de hoofdklasse was zonder te spelen al bereikt! Voor de hoofdklasse was onze doelstelling in de top vijf eindigen. Boven onze verwachting hebben wij lang mee kunnen doen voor plaats twee en drie. Uiteindelijk zijn wij op een mooie vierde plaats geëindigd.

  Deze vierde plaats heeft ons uiteindelijk gebracht in wat de kers op de slagroom taart is; een plek in de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. Voor het tweede achtereenvolgende jaar spelen onze jongens voor promotie een prestatie van formaat. Met acht ploegen wordt er gestreden voor één, felbegeerd, ticket naar de vierde divisie. In steeds één duel wordt er beslist wie door mag naar de volgende ronde.

  Wij trappen aanstaande zaterdag af tegen KloetingeJO17-1. Kloetinge staat bekend om zijn gerenommeerde jeugdopleiding. Het complex ademt één en al voetbal uit, er heerst een sportmentaliteit. Onder leiding van Kees Zwamborn wordt er technisch en tactisch hard aan de weg getimmerd.

  Kloetinge is dit jaar op de 10 e plaats geëindigd in de vierde divisie. Vanuit een gigantische achterstand zijn zij na de winterstop aan een inhaalrace begonnen. Op de laatste dag konden zij zich nog veilig spelen maar verloren in een alles of niets wedstrijd van Smitshoek. Kloetinge speelt dus voor lijfsbehoud waardoor er extra druk op hun schouders rust. Wij mogen promoveren echter voor de lichting die ons opvolgt is het de vraag of het verstandig is.

  Zowel Kloetinge als Zeelandiamiddelburg hebben teams die graag willen voetballen. Dit zijn nou ook juist de ingrediënten die de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog maken bij de toeschouwers. De vorm van de dag zal bepalend zijn voor wie door mag naar de tweede ronde.

  Wij hebben onze spelers mee gegeven om vooral te gaan genieten van de ambiance en de wedstrijd zelf. Het kan zo maar de laatste wedstrijd van het seizoen zijn en voor vele van ons dan ook de laatste wedstrijd in de JO17 lichting.

  In juli beleggen wij nog een slotweekend in een Hostel waarin wij afscheid nemen van een geweldige JO17-1 lichting en wat zou het dan mooi zijn als wij ……..

  Helaas gaan wij niet met een bus maar de afstand is relatief dichtbij dus kom ons aan moedigen. Tot zaterdag.

  Aftrap is zaterdag om 14.30uur op het Wesselopark. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Dietvors met zijn assistenten Francisca en Van Sambeeck.