• Een wedstrijd op trainingsavond!

  Donderdagavond hadden wij geen training maar een inhaalwedstrijd. Trainen is leuk maar een wedstrijd spelen is natuurlijk het allerleukst! Dus met veel voetbalzin zijn we eind van de middag naar Domburg afgereisd.

  We waren vastberaden om er een mooie pot van te maken. Die inzet had iedereen. Tegenin een ondergaande zon zetten we Domburg gelijk onder druk op hun eigen helft.

  De aanvallen werden mooi opgebouwd dus een doelpunt kon niet lang uitblijven. Toen Sijmen opkomend van rechts de bal strak laag voorschoot leek die onaangeraakt voorbij te schieten maar toen kwam net voorbij de tweede paal Daan nog aangesneld om het eerste doelpunt binnen te glijden.

  Niet veel later volgde de 0-2 uit een hoekschop van Noah. De bal vloog over de pot maar net voorbij de tweede paal nam Sijmen de dalende bal nog in 1x op de slof.

  Domburg probeerde onder de druk uit te voetballen. Maar hun lange ballen werden vaak al opgevangen op het middenveld door Max en Lars, die de bal daarna direct goed breed of diep in de ruimte speelden waardoor wij steeds gevaarlijk bleven.

  Als er toch een speler van Domburg wist door te breken werd die de pas afgesneden en naar de zijkant gedwongen door Sam en Sebas en daar vaak met het lichaam van de bal gezet en uitgekapt. Een verder doorschietende bal was voor Tijn, onze keep, die de bal dan gelijk weer hard richting de middenlijn peerde of de opbouw opzette via de zijkanten.

  Via de zijkanten zorgden Noah op rechts en Jesse op links dan voor een diepe pass op de aanvallers of wisten die anders te bereiken door een slimme combinatie op het middenveld. Zo bleven we kansen creëren en volgden er nog verschillende schoten op doel. Maar de keeper van Domburg was lang en erg goed. Met hoge ballen was hij niet te verrassen. Maar dat weerhield uiteindelijk Daan niet om komend vanaf links de bal nog een keer in de rechter hoek van het doel te leggen. Ook Max wist een bal nog slim te verlengen en zo voor de rust het net nog te vinden. Ruststand 0-4.

  Domburg bleef de tweede helft stevig strijden en kwam veel meer op onze helft. Al snel kwamen ze een keer alleen voor onze keeper en wisten de bal knap naast hem in het doel te wippen.

  Het kwam nu aan op kracht! Meer duels 1 op 1 en die werden ook steeds harder uitgevochten. Maar we hielden stand en knokte ons terug op de helft van Domburg. Uiteindelijk ook weer tot voor het doel. Daar werd er een frommelgoal afgedwongen door Max en werd het 1-5. Domburg gaf nog niet op en maakte ook nog een mooi doelpunt met een hard afstandsschot. Het laatste doelpunt was weer voor ons. Jesse stak met een mooie solo het middenveld over en joeg de bal snoeihard links van de keeper.
  Einduitslag 2-6. Een terechte overwinning door een teamprestatie van formaat!