• Een zeer spannende wedstrijd!

    Op zaterdag 30 september mochten we lekker vroeg (om 07.45 uur) vertrekken naar Kloetinge voor een wedstrijd tegen Kloetinge JO9-2. We hadden er weer veel zin in! We begonnen zoals altijd met een warming up, keeper inschieten en de yell van ons team.

    De wedstrijd begon direct heel fanatiek. Zowel Kloetinge als Zeelandia Middelburg wilde graag de openingstreffer scoren. Na een paar mooie acties van beide teams was daar toch het eerste doelpunt voor Zeelandia Middelburg: 0-1 door een mooie goal van Steijn. Kloetinge vond dat niet leuk, dus ging direct op zoek naar het goal van ZM. Die jongens hadden ook een paar goede schutters. Door een mooie redding van onze keeper Tijn werd een tegendoelpunt voorkomen, gelukkig! Maar het aanvallen van Kloetinge ging steeds maar door. Gelukkig werd de aanval goed gestopt door Nout. Daarna kwam er weer direct een aanval. Die werd mooi gestopt door Redouan. Duidelijk was wel dat Kloetinge en ZM aan elkaar gewaagd waren. Redouan vond dat het weer tijd was voor een goal van ZM en scoorde met een schitterende volley de 0-2. Nu had ZM weer de meeste kansen. Merijn kwam helemaal vanuit de verdediging met een schitterende solo tot aan het doel van Kloetinge, maar die ging helaas net naast. Nu had Kloetinge er genoeg van. Ze scoorden met een mooi afstandschot de 1-2 en heel snel daarna de 2-2. Er was nog een flinke botsing tussen spelers, waarna Kloetinge de bal netjes teruggaf aan onze keeper. Erg sportief! Daarna ging Kloetinge gewoon door met scoren. Ondanks een mooie verdedigende sliding van Nout kwamen ze op 3-2. Steijn vond dat maar niks en knalde vervolgens de 3-3 erin. Daarna kwam Kloetinge weer met een mooie lob over de keeper en zo gingen we met 4-3 achterstand de rust in.

    Het publiek had een zeer leuke eerste helft gezien, maar kon de spanning bijna niet verdragen. Gelukkig bleven de voetballers en de trainer cool. De opdracht was het spel zo goed vol te houden en wat meer van afstand schieten. En dat deden ze. Snel na de rust scoorde Sijmen de 4-4. Steijn (die de tweede helft keeper was) had direct een paar schitterende reddingen. Daardoor werd Kloetinge een beetje zenuwachtig en gingen ze fouten maken. Dat gaf Tijn de kans om met een mooi schot de 4-5 te scoren. Daan nam heel mooi een pass aan en kon zo mooi schieten, net naast. De verdedigers Nout en Merijn stopten zoveel mogelijk aanvallen van Kloetinge. Alles wat er toch nog doorkwam werd heel goed gekeept door Steijn. Toch vonden de jongens van ZM het nog niet genoeg. Sijmen scoorde heel mooi de 4-6 en Noah scoorde met een schitterende aanval de 4-7. Dat was ook de eindstand.

    Het was een supergave wedstrijd en we hebben veel lol gehad met z’n allen!

    Aanvoerder Nout