• Einde seizoen 2019/2020

   
   

  Beste leden, volgers en supporters.

  Nu de KNVB de beslissing heeft genomen om de voetbalcompetitie niet meer uit te spelen, zit het seizoen 2019 - 2020 er sportief op. We betreuren dat we het seizoen zo moeten afsluiten, maar iedereen snapt dat dit onvermijdelijk is. We hopen dat iedereen in goede gezondheid is en wensen degenen die het moeilijk hebben enorm veel sterkte. Als wij als vereniging u kunnen helpen, dan horen we het heel graag. Want zoals er steeds gezegd wordt; “samen staan we sterk” en dat geldt zeker voor ons als gezamenlijke leden van onze mooie vereniging.

  Natuurlijk zijn er al verschillende beslissingen en acties genomen en zijn geplande activiteiten afgelast. De altijd zo bruisende club met haar vele activiteiten staat nu even stil. Toch willen we als bestuur gaan kijken of er een mogelijkheid is om contact te blijven houden én hoe we het seizoen waardig kunnen afsluiten.

  Een aspect dat we zeker op orde moeten houden zijn de financiën. De inkomsten zijn niet zoals die in een regulier seizoen zijn en daarom houden we de uitgaven stuk voor stuk tegen het licht. Zo zijn in ons clubhuis alle apparaten uit of op spaarstand gezet. Ook de ingekochte artikelen heeft de horecacommissie met een nauwkeurig oog nagekeken en we prijzen ons gelukkig dat we met onze sponsoren en leveranciers goede afspraken hebben kunnen maken zodat we de producten terug mogen sturen. In alle media heeft u ook al kunnen lezen dat de hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal én van onze vereniging, de ING, de helpende hand biedt, maar ook de gemeente Middelburg heeft te kennen gegeven de verenigingen te willen helpen door met voorstellen te komen die financiële ruimte kunnen bieden. Daarnaast zijn wij voornemens om gebruikt te maken van de tijdelijke NOW-regeling tegemoetkoming loonkosten m.b.t. de vaste salarissen. Ook wordt onderzocht of het groot onderhoud van de velden kan worden vervroegd door dat de komende maanden te laten uitvoeren.

  Naast alle vervelende, maar noodzakelijke, Corona maatregelen hebben we ook met een sportieve deceptie te maken. De KNVB heeft besloten om geen ranglijsten vast te stellen. Voor velen een heel vervelend besluit, voor anderen komt het juist goed uit.

  We vinden het vooral erg jammer voor teams die voor het eerst kampioen hadden kunnen worden of zouden kunnen promoveren naar een extra uitdagende klasse. We hebben er veel vertrouwen in dat de opwaartse lijn in het nieuwe seizoen opnieuw ingezet wordt. Extra vervelend is het voor ons 1e elftal en Jong Zeelandia Middelburg (het 2e) en alle mensen die daar erg bij betrokken zijn. Deze waren na de vrijwillige sportieve stap terug hard op weg om onze prestatieve doelen te verwezenlijken. Natuurlijk kunt u het zich voorstellen dat dit een hard gelag is en wordt er op de achtergrond toch nog met een heel klein sprankje hoop pogingen gedaan om toch prestatieve voorspoed te kunnen realiseren. Mocht dit (naar alle waarschijnlijkheid) niet lukken, staan we nog steeds achter alle voetbalontwikkelingen die onze Technische Commissie in gang heeft gezet voor zowel de jeugd als voor de senioren. Onze nieuwe hoofdtrainer geeft aan dat hij er nog steeds veel zin in heeft, ondanks het sportief minder uitdagende vooruitzicht, maar hij pakt de handschoen op en ziet uit naar een mooie periode bij onze vereniging. Het afscheid van onze zittende hoofdtrainer en andere vertrekkende trainers,  spelers/speelsters en vrijwilligers is nu ook niet wat we elkaar gegund hadden. Hiervoor gaan we een passend moment zoeken zodat we elkaar waardig kunnen bedanken.

  We weten op dit moment niet of wij het huidige seizoen samen af kunnen sluiten; we moeten er serieus rekening mee dat we elkaar pas weer kunnen ontmoeten bij de start van het nieuwe voetbalseizoen.

  Wat ambitie en groeimogelijkheden betreft, iedereen is bij onze vereniging van harte welkom om gezamenlijk met onze visie en missie de schouders er onder te zetten en we hebben het volste vertrouwen in een sprankelende toekomst!

  Blijf gezond en help elkaar waar mogelijk. We houden u uiteraard op de hoogte.

   

  Graag tot ziens op onze vereniging! 

   

  Het bestuur