• Schoolvoetbal wederom een groot succes

  Een terugblik

  Op de afgelopen drie woensdagen in april, werden de velden van ons sportcomplex weer volop bevolkt door de deelnemers van het jaarlijkse schoolvoetbal voor basisschoolleerlingen. Het weer werd er per week alleen maar mooier op, dus dat trof.

  Er werd in vijf categorieën gespeeld om de bekers, de eer, maar vooral voor het lekker buiten sporten met de klasgenoten en de kinderen van de andere scholen.

  In totaal werden met 72 teams, ongeveer 750 deelnemers, 177 wedstrijdjes afgewerkt. Het viel niet mee om telkens tot een meest sportieve ploeg te komen, die dan na afloop van een taart mocht gaan genieten. Er viel eigenlijk nergens een wanklank te vernemen in dit verband. Bij een categorie op de laatste speeldag moest deze sportiviteitsprijs zelfs gedeeld worden en zaten na afloop twee teams gezamenlijk rond een tafel te genieten van deze lekkernij. De Taarten werden overigens, net als de bolussen voor de organisatiemedewerkers en de scheidsrechters, als vanouds gesponsord door bakkerij Schrieks.

  Op 4 april speelden de jongens van de groepen 7/8. Dit festijn werd dit jaar speciaal gesponsord door Studiepro, dat dan ook haar naam aan dit toernooi verbond.  Winnaar bij de elftallen was Cypressenhof 2. En bij de zeventallen ging de grootste bokaal naar De Stroming 2.

  Op 11 april was het de beurt aan de meisjes van de groepen 7/8. Dit ook zeer sportief verlopen toernooi werd gewonnen door De Stroming 2.

  Op de laatste speeldag, 18 april, streden maar liefst 28 teams van de jongens en meisjes van de groepen 5 en 6 om de prijzen. Bij de jongens won Het Talent 3 en bij de meisjes was ABS 4 de beste. Voor deze leeftijdsgroep worden nog maar sinds een paar jaar toernooien gehouden, maar de deelname is inmiddels al erg groot.

  De winnaars van de diverse categorieën gaan door naar het districtstoernooien in de loop van mei, elders in Zeeland.

  Een punt van zorg is voor de organisatie, in toenemende mate, het gebrek aan scheidsrechters. Het wordt blijkbaar steeds moeilijker voor de scholen om scheidsrechters aan te leveren. Gelukkig kunnen we nu wel rekenen op derdejaars leerlingen van de CSW, die zeer enthousiast en meestal ook erg goed ons behulpzaam zijn bij de spelbegeleiding. Vanzelfsprekend waren we wel erg blij met de arbiters die wel van de partij waren.

  De data voor schoolvoetbaltoernooien van 2019 worden op niet al te lange termijn al weer vastgesteld.