• Hard bevochten, mooie pot!

  Vroeg in de ochtend, met het dauw nog op het land, leidden modderige B-wegen ons naar Sportpark De Vospit in Kerkwerve. Met de velden nog leeg en verlaten, de koffiepot net aan het pruttelen in de met schrootjes versierde kantine en de kille ochtendzon langzaam hoogte winnend, druppelden onze helden van JO10-1 binnen door het poortje richting kleedkamer 3.
  Met een ruime tijd voor de warming-up kleedden onze jongens zich in een modieuze, groen-oranje outfit.
  De wedstrijd begon voorspoedig met een snelle goal voor ons. De nog natte bal bleek te glad voor de keeper van WIK en verdween met enig geluk tussen zijn benen door in het doel. Zou het weer zo’n makkelijke wedstrijd worden? Nee. Gelukkig niet. Dit zou een mooie pot gaan worden. Met hun sterke verdediging kregen we uitdagende tegenstand en gingen we met een 2-1 achterstand de rust in. Gelukkig konden we onze kennis van de nieuwe (...) regels nog in Kerkwerve overdragen! Een time-out was nog nooit voorgekomen daar! Na enige vertwijfeling groepeerden de WIK jongens zich rondom hun trainer. Ook bij ons werd al druk geanalyseerd wat er beter kon.
  Dit lerende vermogen betaalde zich uit... na de rust lieten onze boys een hernieuwde felheid zien met de gelijkmaker tot gevolg. We wisten dat het er in zat en de voldoening was groot toen de winnende goal werd gemaakt! Het ging niet vanzelf...was zwaar bevochten...maar de moeite waard om naar Schouwen Duiveland voor te rijden!
  Nadat de jongens weer fris gedoucht waren en de ouders stijf stonden van de cafeïne (en adrenaline), reed het JO10-konvooi weer terug naar het mooie Walcheren.....

  Captain Steijn