• Hongerige Leeuwinnen

  Woensdagavond. Eindelijk was het zover! De eerste wedstrijd van het seizoen voor onze groen-witte meiden stond op het programma: Zeelandia Middelburg MO 15-1 - MZC MO 15-1.

   


  Zenuwachtig strikten the girls in de kleedkamer de veters nog eens goed vast. Met de spirit van de Europese Oranjeleeuwinnen in het achterhoofd, stapte ze het veld op.

   

  Het massaal opgekomen legioen stond gespannen langs de lijn.
  Daar klonk het fluitsignaal.

   


  ZM zette gelijk druk, maar MZC liet zich niet verrassen. Een gelijk opgaande strijd ontspon voor het ogen van het publiek. Beide teams hadden in de zomervakantie goed naar de Oranjevrouwen gekeken. Een prima, hoogstaand kwalitatief potje voetbal werd op de grasmat gelegd. ZM creëerde genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar - geheel volgens de voetbalwet - scoort dan de tegenstander: 0-1 voor MZC.

   


  Onze meiden hielden hun hoofd cool en zette extra druk. Na nog een paar gemiste kansen, pakte Hieke het heft in handen. Met haar onnavolgbare working-class mentaliteit schoot ze de bal gortdroog in het goal: 1-1. Dat ZM wilde winnen, werd duidelijk. Net voor het rustsignaal jaagde Indi met een grote afstandlob de bal in de touwen: 2-1.

   

  Rust.

   

  In de tweede helft lieten onze hongerige leeuwinnen er geen gras meer over groeien; ze hadden bloed geroken. Onze keepster Alia heeft amper de bal meer gezien. Alle kwaliteiten werden ingezet en het legioen werd getrakteerd op een heerlijk pot voetbal. De ene goal was nog mooier dan de andere. Met rechts of links schieten? Wat maakt het uit! De meiden kunnen het allemaal.
  Dit liet zich vertalen in goals. Eindstand: 6-1 voor ZM. Deze teamprestatie smaakt naar meer. Een superstart!