• “Houdoe en bedankt ole ole”!

  Jullie zullen wel denken waar komt deze titel nu weer vandaan! Het was het slotlied in de goeie tijden van RBC Roosendaal als zij thuis de tegenstander kansloos naar een nederlaag hadden gespeeld en ze nog even trakteerden op een uitzwaai liedje. Hoe mooi was het geweest als dit liedje ook uit onze speakers had gegalmd na 88 minuten speeltijd voor onze tegenstander uit Prinsenbeek!

  Vandaag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. De komende weken staan in het teken van een Brabantse Enclave. Achtereenvolgens spelen wij thuis tegen Beek Vooruit, JEKA en Unitas’30. Na vorige week te hebben afgerekend met het “Walcheren Syndroom” staat vandaag de clash tegen Beek Vooruit op het programma. In de uitwedstrijd wisten wij in de dying seconds nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Onze scout had ontdekt dat Beek Vooruit een echte kunstgras ploeg is. Zij spelen nagenoeg alle wedstrijden op kunstgras stond in zijn rapport. Daar kunnen wij wat mee. Voordat wij naar de Veerse Poort afreizen eerst nog even langs de Jumbo. Voor Stanley en Marina een fles wijn en een appeltaartje scoren als dank voor hun goede inzet voor onze JO17-1. Zij hebben er vandaag weer voor gezorgd dat wij op veld 2 mogen ballen zodat onze trouwe supporters in het zonnetje op het terras kunnen genieten van een spannend potje voetbal.

  Vandaag missen wij twee van onze steunpilaren; midweeks is Jens tijdens school op zijn pols gevallen met als gevolg dat hij nu in een mitella loopt en Milan.C is voor een finale dag van school, M&O, naar Amsterdam. Voor het overige is de ploeg compleet. Beek Vooruit arriveert al heel vroeg op de Veerse Poort. Als wij naar de kleedkamers gaan staan zij al op het hoofdveld en beginnen zij al aan hun warmin-up. Het is dan nog ruim een uur voor de wedstrijd. Wellicht willen zij graag voelen hoe het is om op echt gras te voetballen en kunnen zij even wennen. Een half uur later beginnen wij ook aan onze warming-up. Beek Vooruit is dan aan een partijspel bezig over het halve veld! Ik zeg nog tegen Jordi “dat gaat ze tijdens de wedstrijd opbreken”. Inmiddels is de leidsman Verdaasdonk ook gearriveerd. Kenmerkend voor hem is zijn zonnebril! Het is zijn handelsmerk geworden. “Geen foto/pasjes controle alles is oké geeft hij door aan onze materiaal manager Jan.

  Iets over enen brengt Beek Vooruit de bal aan het rollen. Zij doen dit met een zogenaamde “Van der Gijp” aftrap. De bal wordt direct naar voren geschoten en wij kunnen onderscheppen en aan de opbouw beginnen, dankjewel! Wij proberen het spel naar ons toe te trekken en Beek Vooruit probeert juist in de omschakeling toe te slaan. Door een goed oplettende assistent scheidsrechter en de scheidsrechter zelf zijn het de spelers van Beek Vooruit die een aantal keren in buitenspelpositie op Melvin afgaan en worden terug gefloten. De trainer en spelers van Beek Vooruit laten gelijk zien waar ze goed in zijn; zeiken! DJ is blind en de scheids heeft een bril nodig, overigens hij had er al één op! Wij gaan niet mee in hun gedrag en blijven voetballen. Aanvallend zijn we dreigend en krijgen ze geen vat op Thijmen, Milan en Bjarne. Wij zijn nog niet secuur in de afronding bij de kansjes die wij creëren. In de 17e minuut is het Jonah die aan een grandioze actie begint. Vanaf het middenveld weet hij een aantal tegenstanders in de luren te leggen. Als hij in de 16 meter beland weet hij MilanJvG alleen voor de keeper te zetten en ja Milan weet wel met dit soort kansen om te gaan en schiet de bal beheerst tegen het netje 1-0. De tweede tik is uitgedeeld. Niet veel later is daar al de eerste wissel van Beek Vooruit, of het aan de lange warming-up lag of aan de ongrijpbare Bjarne wij zullen het niet weten! De speler was overigens niet zo blij met zijn wissel. Wij zijn op zoek naar de 2-0 en Onze tegenstander loert op de counter. Een aantal keer zijn wij dichtbij de 2-0 maar het vizier staat net niet op scherp. Beek Vooruit is nog twee keer gevaarlijk bij het door de scheidsrechter makkelijk weggegeven vrije trappen rondom de 16 meter. Twee keer draait de bal voorlangs en mist de kruising. Met een minimale voorsprong gaan wij de rust in.

  Jordi loopt net voor de staf van onze tegenstander het veld af en krijgt hun tactiek voor de tweede helft op een presenteerblaadje. De trainer doet een meesterzet en wisselt zijn beste speler tot nu toe. Dat komt ons goed uit. In de rust horen wij ook dat RCS zijn thuiswedstrijd van Unitas’30 heeft verloren! De opdracht voor ons is in de tweede helft is simpel de 0 houden en de punten zijn binnen.

  Wil jij weten hoe dit afloopt? Ga naar onze website