• Internationaal toernooi Aalst (België) met ZM JO9-01

  Op donderdag 10 mei gingen we met de F1 naar een toernooi in België. Onze keeper Tieme kon helaas niet meedoen, want hij was geblesseerd. Maar gelukkig kon Tijn de Gier van de F2 meedoen. We moesten best lang rijden, maar ik zat bij Tijn Sinke in de auto te gamen, dus ik vond het niet erg dat we lang moesten rijden.
  Toen we aankwamen was er een speciale parkeerplaats voor ons dichtbij het veld.
  We gingen naar de kleedkamer en kleedden ons aan. De eerste wedstrijd moesten we tegen SK Lierse. Dat was heel moeilijk want dat was een profclub. Onze opstelling was in de vorm van een spekje. Daar hadden we speciaal op getraind. Het was wel anders dan normaal, want ze hadden een trainer die midden in het veld liep en ook de keeper voetbalde gewoon mee. Stijn wist nog wel tegen ze te scoren, maar we verloren de wedstrijd helaas met 1- 8.
  Na deze wedstrijd hadden we een half uurtje rust en daarna speelden we tegen Lede. We speelden goed over en ook het omschakelen ging goed. Tijn de Gier had een paar mooie reddingen. En doordat we goed overspeelden konden Jordi (met zijn links), Jurre en Tijn scoren. Tijn scoorde er zelfs 2. We wonnen met 4 – 0!
  Onze derde wedstrijd in de poule was tegen KV Oostende. Deze ploeg had geen trainers maar twee trainsters. Jens begon in de spits en maakte een paar mooie acties. Toen de bal uit was liep er een jongen nog hard tegen een hek. Hij moest later zelfs nog naar het ziekenhuis. Hierna ging de wedstrijd weer verder. Luke kon de bal goed afpakken en hem doorpassen. Hierdoor konden Jordi en Stijn scoren. Later scoorde Stijn er nog een. Het stond 3 – 3. Maar Oostende had geluk, ze scoorden in de laatste minuut nog een doelpunt en het werd 4 - 3.
  Ondertussen begon het hard te regenen en gingen we naar de grote tent om te eten. We gingen in een rij staan en dan kreeg je een bord met pasta en saus. Ik had eerst zonder saus, maar wilde toch met saus, maar de saus was erg pittig. Na het eten hadden we nog tijd om even te spelen. We gingen naar het trainingsveld en daar deden we een voetbalspel. Het spel heet ‘negen maanden’.
  Hierna begon de tweede ronde en we moesten tegen een ploeg met een moeilijke naam: Teralfene…
  Met doelpunten van Jurre en Jens eindigde de wedstrijd in een gelijke stand: 2 – 2. Er moesten panalty’s genomen worden. Jordi, Jurre en Jens namen de penalty’s. Tijn de Gier stopte met een mooie redding bijna een penalty, maar de bal rolde net over de lijn. Uiteindelijk werd het 3 – 2 voor Teraldinges.
  Na deze wedstrijd moest Tijn de Gier weer naar huis. Jurre en Tijn wilden de laatste wedstrijd tegen
  SC Lokeren wel keepen. Het ging om de 11e of de 12e plaats. Lokeren was een goede ploeg en we kwamen al snel 1- 0 achter, maar Stijn scoorde de gelijkmaker. We deden allemaal ons best, maar konden niet voorkomen dat Lokeren scoorde. Uiteindelijk hebben we 9 – 1 verloren en werden we 12e. We gingen douchen en daarna zijn we met z’n allen naar de prijsuitreiking gegaan. Daar kregen we een klein bekertje en een sporttas. Hierna gingen we weer naar huis en kwam er een einde aan deze leuke voetbaldag.
  Van Julian