• JO11-3 Comeback kids

    Met Ciara en Corona als dreigend nieuws op de onmenselijke vroege zaterdagochtend, werd de wedstrijd Zeelandia Middelburg JO11-3 tegen SSV’65 JO11-2 al aan de ontbijttafel (nou ja... -bank) voorbesproken. Onze aanvoerder was op voorhand al alert op bepaalde jongens, die stiekem toch heel goed konden voetballen, en de noodzaak om waarschijnlijk vanuit een achterstandssituatie een comeback te moeten maken. Wat dat was de trend de laatste tijd.

    Zijn blik bleek maar weer eens voorzienend te zijn. Nadat de ouders na twee bakken koffie uit hun wazige staat ontwaakt waren, betraden zij het met zand bestrooide veld. De zandstrooier had, getuige de consequent scheve lijnen op alle velden, perfect kunnen figureren voor de “was nou maar naar Specsavers gegaan”-slogan...maar dat terzijde. De gedelegeerd razende reporter moest al snel de 0-1 noteren, zodat de comeback-trend in deze wedstrijd gestaag werd voortgezet. Na 10 minuten kwam al de verlossende gelijkmaker. Nadat er eerst op gang gekomen moest worden, kwamen onze jongens gelukkig nu ook op stoom.
    De strijd was daar....over en weer werd gevochten voor de bal, gerend over het stroeve zand, gepasst en geschoten en met acrobatische toeren heroïsch gered. Via 1-2 naar 2-2 en uiteindelijk 3-2. Vol vuur en energie kreeg de hattrick van Matteo gestalte, als resultaat van mooi overspel, consequent verdedigen en een gedrevenheid naar voren. Hoewel iets meer felheid het scoreverloop nog positiever zou hebben beïnvloed, stond de uitslag vast. De ouders langs de kant stonden als een blok achter het team (hoewel een langzaam uitballetje nog wel heel makkelijkdoor dat blok heen rolde) en kregen nog de zware verantwoordelijkheid toebedeeld om de reservebal te bewaken “want de wedstrijdbal zou wel eens lek kunnen raken”......de trainer had klaarblijkelijk net zo veel ambitie als zijn spelers....

    De penalties na de wedstrijd werden in besloten kring genomen. Daarna was er nog gelegenheid voor koffie (en ook thee) in de kantine.

    Aanvoerder Steijn.