• JO9-1 Districtskampioen regio Zuid 1!

  Op 18 januari mocht de JO9-1 meedoen aan het voetbaltalententoernooi (dank aan de JC voor de uitnodiging!). Dit toernooi is het districtskampioenschap voor de regio Zuid 1 en werd dit jaar gehouden bij voetbalvereniging BSC in Roosendaal.
  Samen met de JO8-1 en de JO11-2 vertrokken we lekker vroeg naar Roosendaal (helaas zonder Samuel, de met een enkelblessure in Middelburg achterbleef). Na de officiele openingsceremonie (met het Wilhelmus) bleek dat we in een poule terecht gekomen waren met Dordrecht Amateurs (uit...... Dordrecht), Besiktas (de Nederlandse versie uit Barendrecht) en WSC (Waalwijk).
  De eerste wedstrijd tegen Dordrecht had een raar verloop. Een sterke opening leidde tot een 2-0 voorsprong, maar daarna waren onze jongens het even helemaal kwijt. Na een 4-2 achterstand toonden de jongens echter een enorme veerkracht en vechtlust en 3 hele mooie goals verder wisten we de wedstrijd toch met 5-4 te winnen. Een hele lekkere start.
  De tweede wedstrijd tegen Besiktas was er één om snel te vergeten. Het spel was niet bijster goed en ook (de leiders van) onze tegenstander lieten zich niet van hun beste kant zien (zelfs tot na de wedstrijd bij de wedstrijdleiding). Gelukkig wisten we de wedstrijd wel te winnen met 3-2!
  De derde wedstrijd tegen WSC was van hoog niveau. Met zeer fraaie combinaties en acties, gecombineerd met aggressief (in de goede zin van het woord) verdedigen gaven we de tegenstander geen moment rust en aan het einde van de wedstrijd konden we een 6-2 overwinning bijschrijven. Lekker hoorrrr!
  Drie overwinningen in de poule en dus gingen we als poulewinnaar naar de halve finale. Inmiddels was de spanning bij spelers, coaches en meegereisde ouders aan het stijgen, want de beste drie van het toernooi mochten meedoen aan het nationaal kampioenschap op 20 juni in Harderwijk!!!
  De halve finale was tegen een oude bekende, BSC. Tegen dit team hadden we in de competitie 2x gewonnen en dat gaf vertrouwen. Dat bleek ook, want met goed voetbal stonden we al snel 2-0 voor (met o.a. een hele mooie goal van onze keeper Ties!!). Een klein beetje gemakzucht sloop in de ploeg en helaas moesten we toen 2 goals incasseren. Eindstand 2-2 en dus penalties. Dat we die goed kunnen nemen was al gebleken in een zaalvoetbaltoernooi twee weken daarvoor en ook nu ging dat heel goed. Een overtuigende zege in de penaltyreeks leverde ons een welverdiende finaleplaats op. En niet onbelangrijk: een zeker ticket voor het NK. De ontlading bij spelers, begeleiding en ouders was groot!!! Maarrrrr..... de finale wilden we natuurlijk ook graag winnen.
  Deze finale was wederom tegen Dordrecht Amateurs. Een spannende wedstrijd was het gevolg. We stonden de hele tijd aan de goede kant van de score, maar het bleef spannend tot het laatst. Luid aangemoedigd door de ouders en de coaches bleven onze zichtbaar vermoeide jongens vechten en knokken tot het einde. Eén minuut voor tijd viel de beslissende 4-2 in ons voordeel. We waren districtskampioen!!!! Ook hier helaas ouders van de tegenpartij die zich slechte verliezers toonden (waarom dan toch, ook die jongens hadden een geweldige prestatie geleverd, WEES DAAR JUIST TROTS OP), maar dat mocht uiteindelijk de pret bij ons niet drukken.
  Een indrukwekkende beker, een echte kampioensschaal en een medaille voor een ieder rijker vertrokken we moe maar voldaan na een lange dag weer naar Middelburg.
  Namens Freerk kan ik zeggen dat we enorm trots zijn op de prestatie van onze jongens. Nooit opgeven en er altijd voor blijven gaan!

  Na hopelijk een leuke tweede seizoenshelft volgt 20 juni nog een fantastisch toetje: het NK. Ook daar gaan we weer onze stinkende best doen! En wat er dan gebeurt, dan zien we daar wel.

  Twee enorm trotse coaches,
  Freerk en Paul