• Kaderochtend start positief het jaar 2020 op

    Afgelopen zaterdag 11 januari werd de traditionele Kaderochtend weer georganiseerd door de TC. Alle trainers, leiders en belangstellenden waren van harte welkom om op deze meeting aanwezig te zijn. Een kleine 40 man van ons kader gaf acte de preseance en kon zich tegoed doen aan een heerlijke verse bolus bij de koffie. Maar natuurlijk ging het daar niet om. De TC gaf aan welke resultaten er al geboekt zijn het afgelopen jaar en waar ze voor de rest van het seizoen druk mee bezig zijn, o.a. over de voetbalvisie en dat we in de aankomende jaren het indelen van teams in leeftijdscategorieën op leeftijdsspecifieke kenmerken verder gestalte willen geven.

    Daarnaast had de TC een mooi en interactief programma bedacht waarbij we de hoofdspreker Thijs Rentier enorm moeten bedanken voor zijn duidelijke, concrete en onderhouden woordje. Hij ging ons meer vertellen over “het opladen van je batterij”. Hier hebben zowel spelers, trainers als leiders wat aan, want in zijn visie kunnen we de prestaties verbeteren en plezieriger maken door de drie batterijen, denkkracht, gevoelskracht & lichaamskracht goed opgevuld te houden. Hierdoor werden we bijgepraat over de hersenen, de prestatiedruk en wat onze opladers en verslinders van de batterijkrachten zijn. Nadat Milan voor de groep van Marco had gewonnen met een zenuwslopend spel (complimenten aan beiden) was het tijd voor een vragenrondje waarbij er gevatte en zeer concrete tips & antwoord gegeven werd vanuit de spreker. Tijdens de pauze kon iedereen opladen voor het tweede gedeelte van de ochtend.

    Onze beide Hoofdopleidingen Edwin en Edwin schotelden de trainers en toehoorders verschillende vragen voor. In groepjes van alle leeftijdscategorieën werd iedereen aan de slag gezet en werden er vragen gesteld over welk voetbal iedereen leuk vindt om te kijken, om te voetballen en om te trainen. Dit is het geraamte van de op te bouwen voetbalvisie met het DNA van onze vereniging. Ook werd er gespard over wat iemand zou mogen kunnen per positie op het veld.

    Kortom, een zeer nuttige en leerzame ochtend. Alle mensen die gekomen zijn, heel hartelijk dank voor de belangstelling en mochten er nog vragen zijn, via TC@zeelandiamiddelburg.nl kun je ze natuurlijk stellen.