• Kampioen!

  Het Champions League-spektakel Ajax-Bayern van eerder deze week mocht niet in de schaduw staan bij de kampioenswedstrijd MOC MO 17 – ZM MO 17.

  Even de feiten vooraf. Een van beide ploegen móést winnen om überhaupt kampioen te worden. Immers, MZC was koploper met één wedstrijd en één punt meer. Het doelpunten saldo sprak ook in hun voordeel.
  De koppies van de meiden stonden op donderdagavond (training) al strak. Ze wisten wat van hun verwacht werd. Op het spelen van kampioenswedstrijden hebben ze inmiddels patent. De derde schaal in 2 jaar was binnen handbereik.
  Het ZM bestuur mag langzamerhand overwegen om een vierde ster op het groen-witte shirt te drukken ;)

  Maar eerst……de wedstrijd. Na de warming up klonk het fluitsignaal.
  MOC opende een ‘blitzkrieg’ op het ZM goal. De groen-witte meiden sloegen deze aanval af.
  “Voorwaarts met die bal!” schreeuwde aanvoerster Indi. No nonsens, bij groen-wit was er zaterdag niets te halen.
  De meiden was ingepeperd om zo snel mogelijk de eerste goal te maken. Psychologie maakt tenslotte ook onderdeel uit van het spelletje. En…even later: 1-0 voor ZM.
  Maar, dit had een averechts effect. Dit doelpunt werkte voor MOC als een rode lap op een dolgedraaide stier. Aanval op aanval volgden. ZM werd met de rug tegen de muur gedrukt. Onze goalie Alia stond gelukkig haar ‘mannetje’.
  Net voor tijd weer eens een kansje voor ZM. Bijna gingen ze met 2-0 de rust in; maar helaas.

  Hierdoor bleef MOC hoop houden; na rust vertrokken ze uit de startblokken als door een wesp gestoken.
  Na 10 minuten kreeg ZM voetballend de overhand en zetten aanvallen op met als gevolg: 2-0.
  ZM leek op rozen te zitten. Wat kon er nu nog mis gaan?! Binnen enkele seconden spatte die droom uit een. Bijna vanaf de aftrap: 2-1.
  Slik……Dit was niet de bedoeling!
  De ZM meiden hielden hun hoofden koel. Door voetballen! Niets weggeven; achterin hielden Marian, Indi en Alysha de pot dicht. Op het middenveld werkte Marisanne, Fabienne, Myrna, Romee, Hieke, Dunja en Noor zich een slag in de rondte.
  Ieder duel moest gewonnen worden om dan de bal panklaar te leggen bij Jo, Joos, Ilja en Evy. Die stonden op scherp om de tricker over te halen. En dan deden ze: 3-1!
  Weer ‘de roes van de rozen’. En ja hoor…..binnen enkele seconden een deja-vu: 3-2.
  Je zou er moedeloos van worden. Zoals gezegd; de ZM meiden weten wat het spelen van een kampioenswedstrijd inhoudt. Hoofd koel houden, strijden tot de allerlaatste minuut en – zoals wijlen Ernst Happel zou gezegd hebben – gewoon ‘fussbal spielen’. Je houden aan deze oude voetbalwet, is dan ook het enige wat je moet doen; met als resultaat: 4-2.
  Nog 10 minuten spelen; het kampioenschap was bijna daar. MOC zette het allerlaatste wanhoopsoffensief in: 4-3!
  De spanning werd om te snijden. ZM liet zich niet gek maken. Alles uit de kast!
  Eindelijk….de scheids floot af: ZEELANDIA MIDDELBURG MO 17 KAMPIOEN!!!