• “Met een gerust hart aan het paasontbijt”

  Wij hebben een week vol bizarre gebeurtenissen achter de rug in de voorbereiding na de ochtend wedstrijd thuis tegen Steenbergen. Onze teammanager en fotograaf Dobbelaar scheurde zijn achillespees bij een partijtje hooghouden, trainer Jordi moest zwemmen voor zijn leven achterna gezeten door een haai in de Thaise wateren, Roosendaal, toeval of niet, is na het afgelopen weekend zijn straf kwijt gescholden en heeft de drie punten er weer bij gekregen. Over “FairPlay” gesproken iets waar ze bij de KNVB de mond van vol hebben maar nu kennelijk even niet!

  De wedstrijd van vandaag is er nog één voor de tweede periode. In deze periode hebben wij tot nu toe vijf van de vijf gespeelde wedstrijden gewonnen. Bij winst vandaag op Steenbergen is er op 5 mei aanstaande de beslissingswedstrijd thuis tegen Unitas’30 die tot nu toe ook alles hebben gewonnen. De winnaar mag zich kronen tot de 2e periodekampioen. Wij missen vandaag vier spelers; Eric en Koen “Vive la France, Thijmen geblesseerd en Dylan ziek. Onze selectie is aangevuld met Manuel en good old Quinten.

  Vandaag niet in ons vertrouwde kleedkamer 8, ook niet op ons vertrouwde veld 2 en ook niet op ons vertrouwde tijdstip 13.00 uur. Kortom vandaag niet in onze comfort zone. Dat het tijdstip wel heel erg vroeg is blijkt ook uit het feit dat wij onze “oude” trouwe supporters missen bij het betreden van het kunstgrasveld. Naar verluidt heeft “Snarf” andere verplichtingen op zaterdagmorgen en wordt hij vaak achter een winkelwagentje gesignaleerd in de “JUMBO”. Wat nu zonder onze trouwe supporters, dan maar twitter goed bijhouden zodat ze ons vanuit huis kunnen volgen!

  Onder leiding van de jonge scheidsrechter de heer Pater wordt om 11.18 uur de bal aan het rollen gebracht. Het is voor ons erg wennen aan het vroege tijdstip! Normaal liggen de jongens nog op één oor en nu rennen ze al achter de bal aan op het veld. Steenbergen geeft al direct vanaf het begin aan dat zij hier niet zijn gekomen om tegen een grote nederlaag aan te lopen. Zij zijn fel, zitten er kort op en gaan de duels niet uit de weg. Daar waar wij normaliter goed in zijn; de bal rond te laten gaan lukt het ons niet om de bal in de ploeg te houden. Toch is het al vrij vroeg in de wedstrijd als op rechts Joost naar binnen dribbelt en MilanJvG weet te bereiken. Milan weet zich met een slimme beweging vrij te spelen en oog in oog met de keeper koelbloedig de bal in het doel te spelen. 1-0 met 10 minuten op de klok. Niet veel later is het de snelle buitenspeler van Steenbergen die aan de buitenspelval ontsnapt en alleen op Melvin mag afgaan. Melvin, hoe kan het ook anders, komt knap als winnaar uit het duel en redt ons voor de gelijkmaker. Beide ploegen komen niet in hun spel en het is een rommelige fase. Wij creëren een aantal kansen en Steenbergen loert op de counter. De eerste helft kabbelt naar het einde. Gaan we met een minimaal verschil rusten of komt er nog een oprisping? Het is Jens die in de 35e minuut aan een solo begint. Vanaf het middenveld slalomt, zoals vroeger “voor de oudere lezers” Ingemar Stenmark dat alleen kon, om tal van tegenstanders heen. Bij het zestienmetergebied wordt hij een halt toe geroepen. Struikelend in een kluwen van spelers komt de bal voor de voeten van MilanJvG en zoals een spits het betaamt puntert Milan de bal voor de tweede keer deze middag tegen het netje: 2-0. De overijverige Bjarne die al heel de eerste helft op zoek is naar een doelpunt wordt in de 40e minuut knap bedient door Joris. Met een diagonale schuiver over 20 meter weet Joris knap Bjarne te bereiken in de zestien meter. Met een perfecte aanname speelt Bjarne zich vrij en weet met een diagonaal schot de keeper te verrassen; 3-0 op slag van rust. Zo kunnen wij toch nog met een goed gevoel aan de ranja.

  Nieuwsgierig hoe het verder afloopt? Ga dan naar onze site!
  http://zmjo17-1.nl/verslag.php?verslag=25