• Met een gerust hart naar school komende weken.

  Met een gerust hart naar school de komende weken!
  Toen een aantal weken geleden het oefenprogramma bekend werd gemaakt sprong één wedstrijd erg in het oog. Al weken lang gaat het over deze wedstrijd; op de club, thuis en op school. Vandaag is het dan zover. De streekderby tegen VCK JO17-1 staat op het programma. Het is al vroeg verzamelen in ons clubhuis. Om 09.00 uur komen de eerste spelers binnen. Voor ons team is het niet het beste tijdstip om te presteren. Vaak liggen wij nog op één oor. Het is wel een goede voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd uit tegen MZC’11 die ook al zo vroeg wordt gespeeld namelijk om 09.45 uur!

  Onze selectie is nog steeds erg uitgedund. Thijmen, Milan en Eric ontbreken. Daarentegen is Joris Brunke toegevoegd aan onze selectie. Joris heeft al eerder laten zien dat hij van waarde kan zijn voor ons team en hij is natuurlijk goede maatjes met onze Tim. Ook Melvin is weer van de partij na zijn goed verlopen operatie mag hij weer minuten maken. Om 09.35 uur arriveren wij op sportpark de “Stoofwei”. Een sportpark wat voetbal uitademt. Het is altijd leuk om hier te spelen.

  Voor ons wordt nog een wedstrijd gespeeld op het kunstgras tussen VCKJO15-1 en SerooskerkeJO15-1. In het team van Serooskerke speelt het broertje van onze Bjarne. Volgens de verslaggever speelt hij op een totaal verkeerde positie n.l. linksback. Nu hopen dat de trainer van Serooskerke dit verslag ook leest en dat hij voortaan de juiste keuzes maakt! Serooskerke wint overigens met 2-3.

  Ondanks het slechte weer van de afgelopen weken is het kunstgrasveld goed bespeelbaar. Wij winnen de toss en mogen de bal aan het rollen brengen. De toon wordt direct gezet door VCK. Al in de eerste minuut krijgt Steven een kaki van zijn directe tegenstander. Steven zou Steven niet zijn om aan te geven dat hij hem nog wel tegen komt tijdens deze wedstrijd. Bjarne, die tegen MOC’17 al zijn vorm demonstreerde, begint in de tweede minuut aan een solo vanaf de middellijn. Aan de rechterkant weet hij twee, drie tegenstanders het bos in te sturen. Op de rand van de zestien meter weet hij de bal op formidabele wijze in de verre hoek binnen te schieten. Keeper is kansloos 0-1 en pa Murre doet een vreugde dansje achter de goal van VCK. Wellicht volgend seizoen meedoen in dance dance dance! Wij proberen te voetballen en VCK zit er zeer fel en kort op. Lang kunnen wij niet genieten van onze voorsprong. Door niet goed uitverdedigen kan de spits van VCK de bal onderscheppen en deze wonderschoon in de bovenhoek plaatsen. Manuel is kansloos en de stand is na tien minuten weer gelijk: 1-1. Het spel wordt grimmiger vooral een aantal spelers van VCK grijpen vaak naar onorthodoxe overtredingen die niet in een vriendschappelijk partijtje thuis horen. Onze spelers blijven er nogal nuchter onder. Wij dwingen VCK terug op eigenhelft en zij loeren op de counter. Onze verdediging samen met onze uitstekende vlagger Bernard staan als een huis! Er wordt niets maar dan ook niets weggeven. Nog een komisch moment in de wedstrijd is dat VCK in vier pogingen uiteindelijk bij een uittrap de bal buiten de zestien meter krijgt. De scheidsrechter fluit drie minuten voor de gerechtigde speeltijd af. Zodoende kunnen wij eerder aan de ranja met een gelijke stand.

  In de rust aangegeven dat het belangrijk is om onze ledenmaten heel te houden vanwege de vele aanslagen op onze spelers. Melvin gaat zijn eerste minuten maken onder de lat en Joris komt rechtsachter te spelen en Siebe schuift door naar rechtshalf. Jens komt even bij ons zitten en Manuel verruilt zijn keeperstenue voor een spelerstenue.

  In de 42e minuut is het MilanJVG die Siebe weet te bedienen. Siebe twijfelt geen moment en met een perfecte schuiver van ca 20 meter weet hij de keeper te verschalken 1-2. VCK kan de felheid van de eerste helft niet meer opbrengen en grijpt nog vaker naar de overtreding. De scheidsrechter vergeet hierbij op te treden! In de 50e minuut mag Steven aanleggen vanaf 16 meter. Een handsbal in de zestien wordt bestraft met een penalty. Dit buitenkansjes is er één waar Steven wel raad mee weet! 1-3 zie het filmpje....... Niet veel later, na een schandalige overtreding op onze keeper Melvin door “schopper” Hokke, spreekt de leidsman VCK toe of ze aub alleen naar de bal willen trappen in plaats van enkels, knieën en achillespezen! VCK doet wat terug en zorgt in een scrimmage voor de 2-3. Het is de 62e minuut. In diezelfde minuut is het Dylan die met een prachtige dieptepass over 60 meter Bjarne de diepte instuurt. Bjarne weet in een één tegen één gevecht met kunst en vliegwerk overeind te blijven. Bjarne wordt gevloerd, scheidsrechter wacht het voordeel af en ....Bjarne weet onnavolgbaar de bal toch in het doel te krijgen 2-4. Niet veel later speelt Jonah, Hokke, pijnlijk door de benen als compensatie voor de tik die hij aan Melvin uitdeelde (de foto’s spreken voor zich) applaus vanaf de tribune. In de 58e minuut is het weer Bjarne die aan de basis staat van een doelpunt. Met een perfecte schuiver van rechts weet hij Joost te bedienen. Joost weet van dichtbij de 2-5 binnen te schieten. Joost mag gelijk op de bank plaats nemen. Jens komt op het middenveld en Jonah gaat naar de voorhoede. In de 72e is het wederom Bjarne die met een perfect afgemeten voorzet het hoofd van Milan JvG weet te bereiken. Bij de tweede paal kopt Milan de bal beheerst tegen de touwen 3-6.

  Bjarne krijgt niet veel later zijn wel verdiende publiekswissel. Onder een oorverdovend applaus vanaf de bank, zijlijn en tribune verlaat hij het veld. De laatste minuten zijn voor Manuel. Niet veel later weer een heel vervelende overtreding op Koen. Scheidsrechter geeft geel waar rood beter had gepast! Na aandringen van onze Arjan haalt de trainer van VCK hem zelf van het veld een prima beslissing. Het slotakkoord is voor VCK. Zij weten vlak voor tijd de stand terug te brengen naar 3-6. Zoals het na een wedstrijd hoort is het na afloop weer handen schudden en wordt er alvast vooruit gekeken.

  Wat moet het een heerlijk gevoel geven om het er maandag op school nog eens over te hebben; de panna van Jonah door de benen van Hokke, de schitterende solo van Bjarne, de onhoudbare penalty van Steven, de alleen maar schopper van een Raymond en de lichtelijk ontspoorde Wessel. Kortom het is gewoon leuk op school de komende weken.

  Daar waar in t Brabantse de laatste voorbereidingen voor het carnaval feest in volle gang zijn moest RCS zijn inhaalwedstrijd nog spelen tegen het nog ongeslagen en ongenaakbare Unitas’30. Na 80 minuten op de klok heeft RCS de spanning iets terug gebracht in de competitie; met een 3-4 overwinning hebben zij tevens de eerste periode gepakt; een puike prestatie! Van hieruit onze felicitatie.

  Het is nog niet bekend of wij aanstaande weekend oefenen, of dat op zaterdag of zondag is, kortom Blijf ons volgen op onze website en twitter.

  http://zmjo17-1.nl/verslag.php?verslag=20#