• Nieuwe gezichten op eerste bijeenkomst Zeelandia Middelburg 1

    De selectiespelers van Zeelandia Middelburg 1 waaieren deze zomer uit voor een welverdiende vakantie, dus werd er afgelopen woensdag alvast een gezamenlijke kennismaking georganiseerd. Met veel bekende gezichten, vijf nieuwe namen en natuurlijk een nieuwe hoofdtrainer: Salim Ben Sellam.

    Salim Ben Sellam, die komend seizoen geassisteerd wordt door Ferry Alfons, gaf in zijn welkomstwoord aan dat samenwerking en eensgezindheid dit seizoen de sleutel moet zijn tot een mooie eindklassering. "Dat je week in week uit presteert als team, binnen en buiten het veld. Niet alleen de eerste elf, maar alle drieëntwintig spelers. Iedereen krijgt zijn kansen, ook wanneer je er even naast staat. Als dat geval is: knok je terug, praat erover met ons. Wij zijn er om je te helpen." Ook benadrukte hij het belang van de voorbeeldfunctie voor spelers van een eerste elftal. "Dit is een grote vereniging, 1400 leden, waarvan ontzettend veel jeugdspelers. Besef dat die kinderen best tegen spelers van een eerste elftal op kijken. Dat is mooi, toch? Stel je daarom positief op en geef hen het goede voorbeeld." 

    De eerste selectie start op 6 augustus met de eerste training, waarna een uitgebreid programma aan oefen- en bekerwedstrijden volgt (klik hier). Vóór die tijd kan er al fanatiek getraind worden in de pre-seasontraining van Erwin Adan (die ook dit jaar weer verbonden is aan het eerste elftal). Dat houdt in: conditietraining in de duinen. Ook de Meeuwen en Goes doen daar aan mee. Ben Sellam hoopt, al is het op vrijwillige basis, op een zo groot mogelijke deelname van zijn selectie. "Ik loop zelf ook mee." En dan met een knipoog: Voorop natuurlijk." 

    Nieuwe gezichten in de selectie zijn v.l.n.r. Geraldi Geerman, Pepijn Struijk, Bas Adriaanse, Daniël Jansen en Matthew Lentink. 

    Jan de Rijke is komend seizoen elftalleider. Keeperstrainer is Johan Elzinga. Assistent-scheidsrechters zijn dit jaar afwisselend Lion van Luijk en René Nijsse.