• Normen en Waarden Commissie

  Is dat nou nodig, zo'n aparte commissie voor "normen en waarden"? Misschien wel niet, want onze club loopt gelukkig maar tegen weinig incidenten aan. Wantoestanden als die met de grensrechter in Almere lijken hier nauwelijks voorstelbaar.

  Toch zijn we aan de slag met onze normen en waarden. Want we willen graag dat het op onze club vooral leuk blijft. Daarvoor moet je bewust blijven van wat wij met elkaar belangrijk vinden. Als club willen we open staan voor jong en oud, waarin iedereen op zijn of haar niveau kan sporten, en dat gaat dan over onze voetballers, maar ook om de scheidsrechters. We willen gastvrij zijn voor onze tegenstanders, bezoekers en scheidsrechters. Respect voor elkaar staat voorop, met extra waardering voor alle vrijwilligers. Sportiviteit is ons kenmerk - dat betekent: echt willen winnen, maar ook op een goede manier om kunnen gaan met verliezen.

  Deze "clubwaarden" willen we op een aansprekende manier voor het voetlicht brengen. Daarbij maken we o.a. gebruik van de Verenigingsbox voor sportiviteit en respect van de KNVB. Andere input is natuurlijk ook welkom.

  Logo Sportiviteit & Respect

  Daarnaast hebben we zelf een logo met de waarden laten ontwikkelen, speciaal voor de vereniging. Dit logo voeren wij door de gehele vereniging en laten we standaard drukken op al onze wedstrijdshirts.

  Oranje is de kleur van Middelburg én van het Nederlands Elftal, de letters met een zwarte achtergrond én het &-teken zijn opgetekend in de clubkleuren en twee voetballers in het wit &zwart refereren naar het anti-rasisme.

  De afgelopen jaren hebben we nog meer dingen opgepakt. Enkele malen per jaar flyeren we om aandacht voor dit thema te blijven vragen, we proberen zo goed als mogelijk het e.e.a. op paier te zetten om iedereen richtlijnen te geven, hebben twee vertrouwenspersonen in ons midden en zijn verantwoordelijk voor de VOG-aanvraag voor al onze kaderleden die werkzaam zijn met jeugdspelers en -speelsters.

  Hieronder ziet u de gedragscode voor alle (vrijwillige) medewerkers van vv Zeelandia Middelburg

  Gedragscode (vrijwillige) medewerkers van vv Zeelandia Middelburg:

  Het document is hier te downloaden in PDF-formaat.
  Het document is hier te downloaden als Word-formaat

  Vertrouwenspersoon

  Hulp inschakelen? Je verhaal kwijt of twijfels delen? 
  Bij de vertrouwenscontactpersoon binnen de club kan men vertrouwelijke zaken kwijt.
  Te denken valt aan (seksuele) intimidatie, persoonlijke problemen of grensoverschrijdend gedrag.

  De mannelijke vertrouwenscontactpersoon is Stefan Francke, francke8@xs4all.nl, 06-37008432

  De vrouwelijke vertrouwenscontactpersoon is Jacobine Scholte ?? de Jong, scholtedejong@icloud.com , 06-51826469

  Met een mailtje naar vertrouwenspersoon@zeelandiamiddelburg.nl bereikt u hen ook.

   

  De werkgroep Normen & Waarden

  Op de foto hieronder van links naar rechts: Boudewijn van Leeuwen, Marco Zoeteweij, Stefan Francke, Conny Beekman.