• O17-1 vermaakt het publiek.

  De weergoden hebben deze week erg meegezeten. Op maandag weer eens een conditietraining op gras afgewerkt en woensdag een tactische training op kunstgras. Sommige ouders maakte zich al zorgen over de conditie van onze jongens nu de trainingen een aantal keer zijn afgelast. Er werd zelfs al geopperd om volgend jaar een trainingskamp te beleggen in de winterstop in het verre Turkije! Hopelijk leest de penningmeester met ons mee. Ook fijn dat de douches weer warmwater geven. Het record van douchen na de trainingen deze week is ruimschoots verbeterd ondanks Champions League voetbal.

  Vandaag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma in de voorbereiding naar de start van de tweede helft van de competitie. Een voorbereiding waarbij veel wedstrijden zijn gespeeld en wat minder trainingen zijn afgewerkt. Winst bij HVVCJO17-1, verlies bij MOC’17JO17-1 en winst bij VCKJO17-1. Onze tegenstander vandaag is TerneuzenJO17-1. Terneuzen speelt in de 1e klasse en is een oude bekende van ons. Vorig seizoen speelden wij allebei in de 1e klasse. In het onderlinge treffen hebben wij vorig seizoen zes punten van hun afgesnoept.

  Met de voorjaarsvakantie op de agenda is onze selectie erg uitgedund. Melvin, Steven, Joost en Jens zijn hun kunsten aan het vertonen op de ski pistes (als dat maar goed gaat), Manuel is op uitwisseling in India, Milan is aan het terugkomen van een hardnekkige blessure en op de valreep is ook Thijs uitgeschakeld vanwege een blessure. Daar tegenover staat de terugkeer, na een polsbreuk, van Thijmen en ook Eric is terug van een werkvakantie. Als gastspelers vandaag verwelkomen wij Pim Marinissen en Pepijn Tulen. Beide hebben hun kunsten al eens meer vertoont in ons team. Ondanks alle afwezigen hebben wij vandaag weer een puik elftal om binnen de lijnen te kunnen presteren.

  In de aanloop naar de wedstrijd een berichtje van onze aanvoerder Dylan; “ik zit bij de kapper en het loopt wat uit, ik ben iets later”! Het uiteindelijke resultaat mocht er zijn. Ook Pepijn arriveerde iets later vanwege werk. Wij spelen vandaag niet op ons favoriete veld 2. Hier mag MZVC1 zijn kunsten vertonen. Wij spelen op veld 5. Door de vele regen in de afgelopen periode is het veld nog drassig. Ook heeft Jan moeite om de hoekvlaggen te plaatsen. Het is prachtig weer vandaag een mooi zonnetje en een licht briesje. Onze trouwe aanhang is ondanks de vakantieperiode weer massaal komen opdagen. Om 13.00uur trappen wij af onder leiding van Denny de Graaf en zijn assistent Jan Koster.

  Het is even wennen aan het veld en aan elkaar. Wij kiezen al vroeg voor de lange bal in plaats van de bal simpel rond te spelen. Dit levert een rommelig spelbeeld op. Wij komen meer in de wedstrijd en weten elkaar wat makkelijker te vinden door de bal wat meer in de ploeg te houden. Terneuzen zit er kort en fel op. Zij gokken op de counter en komen er af en toe gevaarlijk uit! Wij hebben Jan die erg scherp vlagt veelal voor “terecht” buitenspel. Onze vrienden binnen de lijnen uit Terneuzen denken hier ietwat anders over ;-) Het is de negende minuut als Eric een perfect afgemeten voorzet aflevert op het hoofd van MilanJvG. Hij kijkt goed en laat de keeper kansloos 1-0. Wij zetten Terneuzen op eigen helft vast en zij proberen via hun snelle voorhoede spelers er onder uit te komen. Eén keer komen zij goed door maar onze sluitpost Pepijn redt formidabel 1 tegen 1. In de 22e minuut krijgt de tot dan toe onfortuinlijke Jonah het op zijn heupen. In een prachtige solo weet hij MilanJvG vrij te spelen voor de goal en deze weet zijn tweede van de middag binnen te schieten 2-0. Niet veel later is het weer Jonah die aan een solo begint. In de zestien wordt hij tegen de grond gewerkt. Nu Steven op de latten staat is het Dylan die mag laten zien hoe koelbloedig hij omgaat met dit buitenkansje! Dylan stuurt de keeper naar de verkeerde hoek en schiet de bal linksonder binnen 3-0 (zie onze tweet)! Met een 3-0 voorsprong gaan wij aan de voortreffelijk gemaakte ranja.

  In de tweede helft maakt Pim zijn opwachting. Hij gaat rechtshalf spelen en Siebe terug naar rechtsback. Joris komt er even uit. Wij zijn amper begonnen aan de tweede helft of daar is het wederom MilanJvG die op een voorzet van Thijmen zijn derde binnen prikt van deze middag. Het is in de 41e minuut 4-0. Terneuzen gaat anders spelen en komen meer aan voetballen toe. In de 45e minuut weten zij onze buitenspelval goed te omspelen. Ondanks het vlagsignaal van Jan voor buitenspel laat de scheidsrechter doorspelen! Pepijn kan dit keer geen redding meer brengen en het is 4-1. Niet veel later een opmerkelijke wissel; Jan wordt vervangen door Jordi! Door het vele commentaar van de leiding van onze tegenstander op Jan is het wijs om hem even uit de luwte te halen. Ook de spelers van Terneuzen gaan op elkaar mopperen wat hun spel niet ten goede komt. Binnen de lijnen wordt het steeds onvriendelijker; veel overtredingen veel gescheld ect.. De scheidsrechter moet zelfs met geel optreden. MilanJvG wordt uit de wedstrijd geschopt door de irritante aanvoerder van Terneuzen. Tim gaat in de spits spelen en Jordi op de plek van Tim. Het worden de tien minuten van Tim. Eerst zorgt hij ervoor dat de aanvoerder vanwege zware belediging aan het adres van de scheidsrechter met rood heen wordt gezonden! Bij het passeren van onze dug-out maakt hij zijn excuses naar MilanJvG wat dan wel weer knap is! Dan gaat het los; Tim komt niet één, twee, drie maar vier keer alleen voor de keeper maar al zijn acties strandden in schoonheid op de keeper! De 80 minuten staan al op het scorebord. In de extra tijd is het Jonah die met een schitterend omhaal in de zestien meter de bal in de bovenhoek laat verdwijnen 5-1. Deed mij even denken aan de goal van Marco van Basten tegen FC den Bosch. Uit betrouwbare bronnen hoorden wij dat dit extra minuten op de PlayStation of meer zakgeld oplevert! Niet veel later is het Siebe die met een prachtige steekbal Tim de diepte instuurt alleen afgaand op de keeper. Gaat het hem nu wel lukken. Drijvend met de bal aan zijn voeten nadert Tim de keeper, kijkend , nadenkend, twijfelend geeft hij het laatste tikje tegen de bal en............ jawel GOAL! Het is gelukt de eerste seizoensgoal van Tim 7-1. Dan nog een hoekschop, Pepijn mee de zestien in. Thijmen legt aan, de bal komt met een curve bij de tweede paal en jawel Pepijn kopt op een grandioze wijze de bal tegen de touwen. Het vreugde dansje kan beginnen 7-1! Helaas keurt de scheidsrechter het doelpunt af vanwege duwen van Koen. Toch krijgt Pepijn één minuut later nog een herkansing van elf meter. De scheidsrechter heeft na een vermeende handsbal de bal op de stip gelegd. Pepijn neemt de penalty als een echte killer. In een aanloop van drie stappen schiet hij de bal snoeihard, onhoudbaar, in de bovenhoek tegen de touwen ( kijk naar de beelden). Wederom een nieuw record gevestigd drie goals in amper drie minuten.

  In verband met de vele afwezigen is de derde helft ook iets ingekort deze week. Desalniettemin was het erg gezellig.

  De oefencampagne zit erop. Wij kunnen terugkijken op de geslaagde periode als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Volgende week gaat de competitie weer van start. Wij beginnen met een uitwedstrijd tegen MZC’11 uit Zierikzee. Het is een tegenstander waar wij het altijd moeilijk tegen hebben. Dit zal ook nu weer het geval zijn zeker met de vele afwezigen! Jammer dat de KNVB geen rekening houdt met de voorjaarsvakantie. Aftrap is al om 09.45uur sportpark Den Hogen Blok. Kom ons allen aanmoedigen tot volgende week.