• Ochtendglorie brengt een spektakelstuk in de Schouwse Arena!

  In alle vroegte verzamelen wij op de Veerse Poort. Waar normaliter het park vol staat met auto's, onze jongste jeugd al rennend over het veld hun kunsten vertonen, de geur van de snacks uit het clubhuis je tegemoet komen is het vandaag helemaal anders! Nu de winterstop is afgelopen steekt, hoe kan het ook anders, koning winter zijn kop op! De KNVB heeft nagenoeg alle wedstrijden afgelast! Wij gaan op dit onmogelijke tijdstip, 07.45 uur richting Zierikzee.

  Wij trainers moeten goed kijken wie er allemaal arriveren op de fiets; handschoenen, sjaals, mutsen en capuchons maken de spelers onherkenbaar. Lijkt wel \"opsporing verzocht\", wie herkent de dader. Na een kort inventarisatie rondje missen wij nog Tim, Joris en Manuel! De twee eerst genoemden komen voorovergebogen op de fiets aan gesjokt en Manuel heeft waarschijnlijk door de wekker heen geslapen en heeft waarschijnlijk ook een jetlag na een pittige uitwisseling van school met India! Snel de warme auto's in en op weg. Jan moppert nog wat omdat hij zijn zenuw plasje niet kan doen omdat het clubhuis dicht is; effe wachten tot Zierikzee, als dat maar goed gaat!

  In alle hectiek moet teammanager Arjan al weer snel terug naar het clubhuis omdat trainer Wilco zijn puntentas heeft achter gelaten in zijn auto! Wordt het zo'n dag van net niet? Het clubhuis is nog dicht als wij in Zierikzee aankomen. Het kunstgrasveld ligt er prima bij. Het zonnetje staat laag en er is een stevig koud briesje wat dwars door je kleding snijdt.

  Hoe zou het zijn met onze jongens die gisteren nog op de ski pistes te bewonderen waren. Hebben zij de latten op tijd af kunnen doen of hebben zij ze nog onder?Verder is Thijmen er toch bij na een week ziek geweest te zijn en wat ook heel mooi is dat Milan er na veel blessureleed ook weer bij is. In de striemende kou beginnen wij aan de warming-up. Het veld is hier en daar wat glad maar over het geheel goed bespeelbaar. De scheidsrechter komt het er nog eens even inwrijven; \" dit zijn toch pupillen tijden\"! Na de pasjes controle in de kleedkamer gaan wij vanuit de catacomben onder de tribune door naar het strijdtoneel waar wij vandaag alleen maar genoegen mogen en kunnen nemen met een overwinning. De eerste tik delen wij uit, Dylan heeft er voor gezorgd dat wij mogen starten aan de door ons gewenste zijde; zon tegen!

  Na het eerste fluitsignaal brengt MZC'11 de bal aan het rollen. Wij zijn koud aan de wedstrijd bezig als Melvin in de fout gaat. Hij roept los en inderdaad Tim laat zijn tegenstander lopen en Melvin mist de bal; was het de zon of heeft hij de latten nog onder, wij weten het niet! De spits van MZC'11 zegt dankjewel en deelt direct een tik aan ons uit. De bal ligt in het netje. 1e minuut 1-0 achter. Niet veel later is het MilanJvG die Koen weet vrij te spelen op circa twintig meter van de goal. Koen twijfelt niet en pegelt de bal snoeihard in het netje: 1-1. Zo weer van voor af aan beginnen. Wij zijn dominant en MZC'11 is levens gevaarlijk in de counter. Na twee niet te missen kansen van ons is het toch weer MZC'11 die ons in de omschakeling verrast. In de 14e minuut spelen zij het goed uit en staan wij weer achter: 2-1. Wij geven te veel ruimte weg en staan te diep. Weer drukken wij MZC'11 met de rug tegen de muur. De druk wordt steeds groter, zij hanteren alleen nog de lange bal. Het is de 22e minuut als Steven de bal na een rebound van een hoekschop opnieuw de 16 meter inbrengt. Wie anders dan onze Dylan, heeft er een neusje voor, weet in een wirwar van benen het juiste zetje te geven tegen de bal: 2-2. Zijn wij nu eindelijk wakker en alert op de omschakeling van MZC'11? Wij gaan op zoek naar meer. Melvin redt ons met een formidabele redding, wederom een omschakel moment waarbij een speler alleen voor Melvin opduikt! Wij komen hier goed weg. Een speler van MZC'11 maakt hands op een meter of twintig van het eigen doel. Een buitenkansje waar Steven meestal wel raad mee weet. Met een snoeihard geplaatste bal, zoals alleen Koeman dat in zijn beste jaren kon, schiet Steven onder de muur door en weet hij de doelman te verrassen 2-3. Voor het eerst op voorsprong in deze wedstrijd. Wij zijn er nog steeds niet gerust op of dit goed afloopt. In ieder geval gaan wij de rust in met een minimale voorsprong.

  Geen warme thee in de rust maar koude ranja! Onze vlagger Mathijs en ook Jordi wijzen de scheidsrechter erop dat beide ploegen moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn in de gestreepte shirts. Al zou je dat niet zeggen want Mathijs zat er constant goed bij en vlagt uitstekend. MZC'11 begint inderdaad in andere shirts aan de tweede helft.

  Nieuwsgierig hoe dit afloopt? Lees verder op de website van JO17-1;
  http://zmjo17-1.nl/verslag.php?verslag=22