• Regenachtige dag

  DEGELIJKE OVERWINNING ZM Vr 1 OP ARNEMUIDEN Vr1

  Het was een prachtige week voor het Nederlandse voetbal (Ajax 1-0, PSV 2-2). Dus met hoogespannen verwachtingen kijken we uit naar de thuiswedstrijd van onze vrouwen tegen Arnemuiden. Er is wat goed te maken na de moeizame wedstrijd van vorige week.

  Het weer werkt vooralsnog niet mee. De regen die met bakken uit de hemel valt, zorgt voor de nodige glibber- en glijpartijen op het veld. Maar onze vrouwen gaan goed uit de startblokken. Er is onmiddelijk sprake van veldoverwicht, waarbij in de dertiende minuut Suzan van net buiten het strafgebied haar schot verzilverd ziet. De keeper raakt de stuiterbal nog wel aan, maar weet hem niet de stoppen: 1-0. Daarna blijven we aandringen, waardoor Arnemuiden zich voornamelijk terugtrekt op de eigen helft. Een aantal kansen volgt. In de twintigste minuut komt Lan net te kort bij een steekpass en vijf minuten later schiet Imme een vrije trap kort over.

  In het laatste kwartier van de eerste helft weet Arnemuiden echter een paar goede doorbraken te forceren met o.a. een kopbal en een schot die net naast gaan. In minuut 42 moet Xiao Le bovendien een bal voor de doellijn weg werken. Intussen komt Nanet bij een scherpe aanval voor het goal van Arnemuiden net niet los van twee verdedigsters. Een schitterende combinatie vanuit achterin: Suzan>Zorah>Suzan>Lan wordt helaas ook niet bekroond; de bal gaat net naast.
  We gaan dus met 1-0 de rust in: een terechte voorsprong, maar we hadden ondanks het veldoverwicht zomaar ook een doelpunt tegen kunnen krijgen.

  Dat wordt anders in de tweede helft. Aanvankelijk weten onze vrouwen zichzelf aanvankelijk nog niet te belonen. In het eerste kwartier worden weliswaar een paar goede kansen gecreeerd, zoals een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Maar Arnemuiden houdt het compact achterin. In minuut 20 is het echter goed raak. Nadia trapt uit, Lan weet ondanks de drie verdedigsters om haar heen de bal rechts in de goal te schieten. Een minuut later verhoogt Emma de score naar 3-0. Zij kiest van bijna op de achterlijn de korte hoek en schiet raak.

  Nu lijkt het verzet van Arnemuiden gebroken. Een combinatie van Emma en Lan gaat maar net langs te goal. Er volgen hoekschoppen. In minuut 35 draait Imme mooi weg van haar tegenstandster, geeft een steekpass naar Lan en die knalt keihard langs te keeper: 4-0. Mooie combinaties en ook lange ballen volgen. Tegelijkertijd moet Nadia aan onze kant een paar keer in actie komen, maar de aanvallen van Arnemuiden vormen geen probleem meer. In de laatste minuut loopt Lan opnieuw goed door en is het weer raak: 5-0!!

  Waarmee onze vrouwen door degelijk voetbal het team van Arnemuiden vakkundig hebben overtroefd. Ondanks de herfstregen was het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Met dit warmgedraaide team kunnen we de komende koudeperiodes in vertrouwen tegemoet zien.