• Samenwerking MZVC en ZM eerste stap richting fusie?

  In wat heet tropische temperaturen voor de maand april mochten wij na onze wedstrijd plaats nemen op het mooie terras met uitzicht op het al even mooie veld 2. Op dit veld werkten MZVC 4 en VCK 6 hun wedstrijd van deze middag af. In het team van VCK speelde een junior mee die wij nog onder onze hoede hebben gehad; Tom Wal de spits die heel wat doelpunten voor ZM achter zijn naam heeft staan toonde zijn kwaliteiten deze middag op het middenveld. Ook was er een markante verschijning van de keeper van VCK die mij aan Petr Cech deed denken. Bij MZVC deed oud ploeggenoot van mij mee Alexander Bom. Aan hem kom je zien dat hij ook altijd een aardig balletje heeft kunnen trappen. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. In een zeer faire wedstrijd regende het doelpunten. De mooiste, ja toch die van Tom Wal, van een meter of 25 pegelde hij bal in de bovenhoek; keeper kansloos publiek op de banken en applaus! Eindstand 4-3.

  Het is inmiddels al 16.30uur als het idee ontstaat om spare rips te laten bezorgen zodat wij een excuus hebben om nog wat langer op het terras te verblijven. Nee laten een cuetje doen; ook lekker.

  Onder het genot van een wijntje en biertje dromen wij over wat het toch mooi zou zijn als ons vlaggenschip op zaterdag zijn wedstrijden gaat spelen en wij vanaf dit terras, op een nieuw aangelegd hoofdveld, naar hun verrichtingen konden kijken! Onze jeugdteams kunnen dan na hun wedstrijd op het sportpark blijven om rond een uur of 16.00 uur naar ‘t eerste te kijken. Een droom; of straks werkelijkheid vele verenigingen gingen ons voor en daar gaat het goed mee! Derby’s tegen Oostkapelle, Serooskerke, RCS en de Meeuwen spreken toch veel meer aan dan tegen Cluzona, Zundert of Kruisland!

  Terug naar de werkelijkheid terug naar deze middag; een cuetje prima idee. Even vragen aan de chef horeca of wij wat langer door mogen gaan op het terras. Wij sluiten om 18.30 uur; helaas! Wat heen en weer ge-app met de verenigingsmanager vanuit een zonovergoten terras op zijn vakantieadres bood uitkomst. Marina die met ons meedacht had de oplossing. Zij ging voor ons de sleutel halen en zo was de eerste missie geslaagd. Nu nog een BBQ regelen. Telefonisch overleg met onze sponsor slagerij MOL leverde nee op het rekest! Met een schuin oog kijkend naar onze buren MZVC stond daar een halve oliedrum naar ons te knipogen. Rian trok de stoute schoenen aan en ging het vragen of wij de BBQ mochten leasen voor een avondje. Geen probleem natuurlijk mag dat. De eerste stap in een vruchtbare samenwerking is gezet! Terras en BBQ geregeld nu nog het vlees. Annemarie, Martine en Rian stappen in de auto en racen met een snelheid, waar Max jaloers op zou zijn, naar Appie Heijn. Niet veel later komen zij terug en wordt de BBQ aangestoken. Hamburgers, worstjes, spareribs en kippenpoten moeten er aan geloven. Niet alleen het vlees kleurt aardig maar ook wij garen erg goed onder de stralende zon. De zon gaat al onder als wij “hol en bol” zijn! Na alles opgeruimd te hebben doen wij om 21.15 uur de deur achter ons dicht. Het zal volgende week tegen vallen als wij geen voetbal verplichtingen hebben! Wellicht wordt er nog een activiteit bedacht ;-)

  Werd er ook nog gevoetbald door ZMJO17-1 deze middag? Ja natuurlijk. In de tropische hitte verzamelden wij om 11:45 uur ook op het terras met uitzicht op onze JO15-1 die hun wedstrijd speelde tegen Halsteren. Het was goed dat onze voorzitter de heer Blondeel floot anders was het een kaartenregen geworden. Er waren overtredingen van de tegenstander bij die eigenlijk een donkere kleur hadden verdiend. Bij het rustsignaal gaan wij omkleden. Jan was ook inmiddels gearriveerd en was niet in zijn humeur! Boos nog van afgelopen woensdag waar hij te laat was geïnformeerd dat de training vanwege een eindexamenfeest op het laatste moment was afgeblazen! Antwoordapparaat, voicemail en app te vergeefs! Jan zat alleen in de kleedkamer, zonder trainers en spelers.... Jan sorry! Tijdens de warming-up werd duidelijk dat onze vlagger de heer Jan Kamphorst verstek liet gaan. Navraag bij Jens leverde op dat pa niet zou komen. In een ultieme poging liet Jan weten dat hij onderweg naar de camping was en het helemaal was vergeten dat hij moest vlagen. Gelet op de ervaring bij de uitwedstrijd pakte trainer Wilco deze taak op en de taak aan Jordi om de wedstrijd coaching te doen.

  Het zou best eens een zware middag kunnen worden tegen onze Brabantse vrienden uit Bavel. In de uitwedstrijd sleepten wij ternauwernood nog een gelijkspel uit het vuur. Zij zijn waarschijnlijk uit op revanche. Midweeks kreeg ik nog een app waarin stond aangegeven dat onze spelers erg tegen deze tegenstander opkeken; dun in de broek! Alleen Jens, vanwege een blessure afwezig voor de rest een compleet fitte groep. Uit hadden wij nog de “Men in Black” vandaag een leidsman die qua leeftijd niet erg veel onderdeed voor de leeftijd van de spelers. De toss wordt gewonnen door Dylan en hij besluit eerst richting de harde kern van JEKA te spelen. JEKA brengt de bal aan het rollen. Zij laten direct hun intenties zien voor deze middag volop ertegenaan. Veelvuldig wordt met de lange bal van achteruit de aanval gezocht. Vooral hun linksbuiten is in het begin, met zijn snelheid, een plaag voor onze achterhoede. Siebe heeft zijn handen er vol aan. Van beide ploegen wordt het middenveld overgeslagen waardoor het moeilijk wordt om te kunnen voetballen. In hoog tempo gaat het spel op en neer. Thijmen is een aantal keer dreigend en krijgt steeds met twee tegenstanders te maken. Na wat speldenprikken van JEKA is het toch ZM dat als eerste toeslaat. In een rommelige situatie in de 16 meter is het, hoe kan het ook anders dan MilanJvG, die goed aangespeeld wordt en de bal goed afschermt. In een wir war aan spelers en voeten weet hij op miraculeuze wijze de bal toch achter de sterke doelman te krijgen. 1-0 in de 24e minuut. Even kunnen wij opgelucht adem halen en onder de druk van JEKA komen. De spitsen van JEKA wisselen van flank. Kijken of zij meer geluk hebben tegen Siebe en Tim. Het is een goede aanval van JEKA over onze linkerflank die een even goede redding van Melvin te weeg brengt. Met een katachtige reactie weet hij een snoeiharde inzet van de rechtsbuiten van JEKA uit de kruising te botsen en via de lat tot corner te verwerken. Daar komen wij goed weg. Het spel is van beide kanten niet erg verzorgd dat komt door de druk en de agressiviteit die beide ploegen op de mat leggen. Het ontbreekt niets aan strijdlust en kracht. Het is “mannenvoetbal” zou je zeggen als neutrale kijker. Tot aan de rust worden er geen echte kansen meer gecreëerd en zo gaan wij met een kleine voorsprong aan de ranja. In de rust aangegeven dat wij vorige week ook een kleine voorsprong konden vasthouden tegen Beek Vooruit en dat wij dat nu ook weer moeten proberen; de 0 vasthouden en zelf op zoek naar de 2-0. Bjarne wordt gebracht voor Joost.

  Wil jij weten hoe dit afloopt? Ga naar onze website!