• Scenario's KNVB voor eventuele herstart competities

  Het is nog altijd onduidelijk hoe het restant van het voetbalseizoen eruit zal gaan zien. De KNVB houdt ons regelmatig op de hoogte van de scenario's die er liggen. In dit bericht lees je meer over deze scenario's.

  Scenario’s competities

  De KNVB gaf eerder aan dat uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing wordt genomen over de resterende scenario’s voor een eventuele herstart van de competities. Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april gestart moeten worden. Voor de overige competities gelden er andere deadlines. In de week van 9 februari kijkt de KNVB definitief of en welk scenario nog mogelijk is en welke deadlines hieraan gekoppeld zitten. Hierbij houden ze ook rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart.

  Alternatieve competities

  Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats.

  In plaats daarvan zal de KNVB voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

  Wat er ook gaat gebeuren...

  Wij houden u op de hoogte via onze website en nieuwsbrief!