• So Far, So Good!

  So Far, So Good!

  Altijd jammer als een scheidsrechter het plezier uit een wedstrijd fluit. Helaas moet deze conclusie getrokken worden uit de wedstrijd Kloetinge MO 15/1 - ZM MO 15/1.
  Vooraf was het een mooi aanplakbiljet. Kloetinge moest deze wedstrijd winnen om nog enigszins kans te maken op de titel en voor ZM zou een overwinning fijn zijn om haar koppositie te verstevigen. Kortom: voor het fluitsignaal had geklonken, was er spanning onder beide teams.

  Net als vorige week kwam ZM goed uit de startblokken. Kloetinge greep snel in door het over een andere boeg te gooien. De fysieke handrem werd ingezet. In eerste instantie worstelde ZM hiermee, maar kwam voetballend onder dit geweld vandaan.
  Een goed opgezette aanval leverde een doelpunt op. Het verlossende doelpunt werd gescoord door Marisanne (jawel: met haar rechter voet!). Hoewel sommige beslissingen van de scheidsrechter bij velen de wenkbrauwen deed fronsen, bleef de eerste helft een gelijke strijd met net iets betere kansen voor ZM.
  Rust.
  De tweede helft kreeg een ander gezicht. De strijd werd heftiger waarbij fysieke en psychologische elementen werden ingezet. Dit kan een wedstrijd zeer interessant en leerzaam maken. Door dit ‘spelletje’ te spelen, kreeg Kloetinge iets meer de overhand. Op de gelijkmaker viel dan ook niets af te dingen (1-1).
  De spanning nam verder maar toe. Aan een gelijke stand hadden de meiden van Kloetinge helemaal niets. Er werd door hen nog een schepje boven op gedaan. Onze Groen-Witte Leeuwinnen vochten zich terug in de wedstrijd. Om deze spanning en fysieke spel binnen de lijntjes te houden, is een goede en onafhankelijke invulling van de scheidsrechtersrol een cruciale voorwaarde. Helaas kon ook hij deze druk niet aan en zijn beslissingen werden alsmaar curieuzer en inconsequenter. Jammer, dit deed de wedstrijd niet goed en haalde niet het optimale uit beide teams. Daardoor verdween het voetbalplezier en grimmigheid deed zijn intrede. Op dat moment doet er in feite niet meer toe of je wint, verlies of gelijk speelt. Ondanks de uitslag verlaat je dan toch met een rotgevoel het veld. Als je dan in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog een treffer tegen krijgt (2-1 voor Kloetinge), is dit extra zuur.

  Conclusie: deze wedstrijd snel vergeten, positieve leerpuntjes benoemen (die zijn er genoeg!) en meenemen naar de volgende wedstrijd. Er is namelijk nog niets aan de hand. Voor een goede klassering in de competitie hebben de meiden van ZM nog alles zelf in de hand. So far, so good!