• Spektakel in extremes met ZeelandiaMiddelburg in hoofdrol

  ZeelandiaMiddelburg J012-1 mag zaterdag 07 september thuis op voor het examen tegen JVOZ J012-1. De ploeg van Jerome v/d Woestijne, Niels Coppoolse en Lucien Hermans won in een spektakelstuk vandaag de 1e bekerwedstrijd uit tegen Kapelle J012-2.

  Het nieuw samengestelde team uit Middelburg maakte een moeizame voorbereiding door. In de voorbereiding verloor het team de 1e oefenwedstrijd thuis tegen V.V. Kloetinge J012-1 met maar liefst 1-12. Het internationaal voetbaltoernooi afgelopen zondag bij K.R.C. Gent was voor alle jongens een prachtige ervaring maar een ware uitputtingsslag met temperaturen boven de 32c .

  Vandaag was het na het fluitsignaal van M.J. van Hoepen welke volgens het thuispubliek en de meegereisde supporters een notoire thuisfluiter bleek te zijn. Over het verloop van de wedstrijd viel niets te klagen. Het was genieten geblazen. Het begon allemaal vrij rustig. Naarmate de wedstrijd vorderde bereikte het spektakel steeds verder een hoogtepunt met als gevolg veel doelpunten. (0-1 / 1-1 / 1-2 rust / 2-2 / 2-3 / 3-3 / 4-3 / 4-4 / 4-5)

  Halverwege de eerste helft opende Julien Hermans via een assist van Hidde Schieman het doelpuntengala, 1-0. Dat leek de ruststand te gaan worden tot dat Solomon Gebre Dingil vier minuten voor rust de 1-1 binnen tikte. 1 minuut voor rust wist Max Gisolf ( invaller J012-2 ) door opbouwend te spelen op het middenveld Mika Scholten te bereiken die een steekpass op op Hidde Schiemand gaf en de bal heerlijk in de hoek langs de keeper wist te spelen. ( ruststand 1-2.)

  In de 2e helft mocht Bo de Hond laten zien dat hij zijn mannetje zou staan en begon ijzersterk aan de wedstrijd.
  Kapelle begon ook erg sterk na rust en wist 4 minuten na de pauze door dezelfde Gebre Dingil na een voorzet van Gijs Pauwe de 2-2 binnen te schieten. Teun Peele de aanvoerder van ZeelandiaMiddelburg kon dit tegendoelpunt niet verkroppen en stuurde zijn jongens aan om bij de les te blijven. Kort hierna wist Hidde Schieman zijn 2e doelpunt binnen te tikken door een voorzet van Mavin Habets. (2-3). In hoog tempo joegen beide ploegen op de winst. Door afnemende concentratie bij ZeelandiaMiddelburg op het middenveld en wat kleine slordigheden van de keeper wist Kapelle al snel op 4-3 te komen. Kapelle leek op rozen te zitten.

  De ommekeer kwam 5 minuten voor tijd toen Fedde Oskam via een individuele actie en een diepte paas Orlando Prince wist te bereiken. Orlando met een technisch hoogstandje wist Hidde Schieman te bereiken die zijn 3e doelpunt kon maken doordat hij door de benen van de keeper wist te schieten. (4-4) De laatste 3 minuten wisten de jongens van Kapelle het niet meer te belopen en konden Julien Hermans en Hidde Schieman het voorin eindelijk samen afmaken. (4-5 eindstand )
  Veel succes volgende week jongens en geniet van deze overwinning.