• Tapkraan voor buitenwater: breng je stem uit op ons initiatief!

  Onze vereniging heeft bij de gemeente Middelburg een initiatief ingediend voor het aanleggen van een buitenwatertapkraan. Om dit plan te laten slagen is jouw stem nodig, uiterlijk 10 mei! Ons plan maakt deel uit van meerdere initiatieven die zijn ingediend bij doemee.middelburgers.nl om een gezondere leefomgeving te creëren. 

  Hoe breng ik mijn stem uit?

  Wat is het plan?

  Wij willen een Gezonde Sportomgeving creëren voor zowel onze leden als alle inwoners. Dit willen we doen door ook buitenom onze Gezonde Sportkantine een Buitenwatertapkraan te plaatsen.

  Onze Sportclub is het verlengstuk van het onderwijs, waar het afgelopen jaar Water Drinken gestimuleerd is en al vele buitentappunten op de schoolpleinen gemonteerd zijn. Er is en komt echter geen subsidieregeling voor sportclubs hiervoor. Daarom vragen we voor een gedeelte daartoe budget aan teneinde een Buiterwatertapkraan te kunnen realiseren.

  Waarom is dit belangrijk?

  We willen onze eigen ongeveer 1.250 leden, waarvan omstreeks 900 spelende (jeugd)leden zijn, bereiken om water te drinken in plaats van hoog suiker- en zouthoudende Energiedranken. Onze teamkaders (teamleiders, trainers en assistenten) dienen daarin een goed voorbeeld te geven en gebruik van het drinken van kraanwater te stimuleren. We willen ook de trend van het meenemen van plastic flesjes met Energiedrank naar wedstrijden en trainingen ombuigen naar gebruik van kraanwater met hervulbare bidons.

  Wanneer leden eigen bidons meenemen naar trainingen en wedstrijden en deze ter plaatse vullen met kraanwater uit de Buitenwatertappkraan, wordt ook het verrommelen van het sportpark de Veerse Poort voorkomen, want op en rondom de (kunstgras)velden treffen we veel plastic en soms glazen flesjes aan. Dat levert bovendien een potentieel gevaar op voor sporters op de velden.

  Ook voor fietsers, wandelaars, mountainbike-route

  De Buitenwatertapkraan zal vindbaar zijn op Drinkwater.nl zodat ook fietsers en wandelaars het tappunt weten te vinden. De Veerse Poort is voorzien van een grote parkeerplaats waar wandelaars en fietsers hun auto parkeren en de Veerse Poort als vertrekpunt nemen voor een wandeling of grote fietstocht.

  Wat is het Lokaal Preventieakkoord Middelburg?

  Samen willen we een gezond(er) Middelburg met gezonde(re) Middelburgers bereiken. We noemen dit traject het Lokaal Preventieakkoord Middelburg.

  Het lokale preventieakkoord zoekt uw ideeën en input om samen kansen te pakken binnen de thema's (minder) Roken, (terugdringen van problematisch) Alcoholgebruik, Gezond Gewicht, Mentale Gezondheid en Fysieke Leefomgeving.