• The-day-after-Kingsday-before

  Het was ‘The-day-after-the-Kingsday-before'.
  Het was vroeg, nog heel vroeg. De beats van van Charly Lownoise trilde nog na op de trommelvliezen.
  Om 8.15 uur vertrok ZM MO 15-1 in de auto naar Oosterhout.
  Gelukkig konden ze nog een dik uur snurken voordat ze het kunstgras betraden.
  Het was dan ook stil in de kleedkamer. Tijdens de warming-up kwam langzaam leven in de brouwerij.
  Moest ook wel, want er stond iets op het spel: TSC moest winnen om nog kans op de titel te maken en ZM kon zich bij winst van een directe kampioenskandidaat ontdoen.

  Hoe duf het op de heenreis was, zo anders was het in de wedstrijd. Vanaf het fluitsignaal werd door beide teams vol gas geven. Niet dat alles lukte, verre van soms; maar aan inzet heeft het niet ontbroken.
  Voor een neutrale toeschouwer was de eerste helft spannend omdat voor beide goals kansen waren. Toch was TSC net ietsje sterker (2-0).
  Rust
  Direct na het fluitsignaal bleven de meiden van ZM MO 15-1 strijden als ware Groen-Witte leeuwinnen; met als gevolg: 2-1!
  Er gloorde hoop, maar….deze was van kort duur. Een supersnelle uitbraak van TSC: 3-1.
  Na zoveel inzet, zo weinig resultaat. Dan zou je de moed je in de schoenen zakken.
  Maar niets van dit alles! Er werd door ZM nog eens kolen op het vuur gegooid tegen een sterke tegenstander die ook tot het uiterste ging.
  Toch konden de armen van het meegereisde ZM-legioen in de lucht: 3-2!
  Het geloof groeide. Zicht op 3-3 leek een kwestie van tijd. Alles of Niets! ZM bleef aandringen, maar de tijd tikte weg.
  In de laatste minuut weer een snelle uitbraak van TSC. Het enige wat je als laatste vrouw dan nog kan doen: iemand ‘ functioneel neerleggen’. Dit in de hoop dat de penalty gemist zou worden en de mogelijkheid op een gelijkspel zou blijven bestaan.(de gedachte dwaalde even terug in het grijze verleden. LES 1 in het ‘functioneel neerleggen’: Danny Blind; wedstrijd finale UEFA-cup 1988 Ajax-KV Mechelen (check vanaf 3e minuut: https://www.youtube.com/watch?v=o66C8BAZAe0).
  Maar…. de meer dan verdiende strafschop voor TSC ging er wel in. Eindstand: 4-2 voor TSC.
  Uitgeput en verslagenheid zat ZM in de kleedkamer. Ondanks het verlies, toch een dik compliment: Met z’n allen alles uit de kast gehaald. Hou deze spirit de komende wedstrijden vast; alles is nog mogelijk!