• “The day after”!

  Wat doe je na een fikse nederlaag? Snel het terras op en je toevlucht zoeken in een glas alcoholica, of naar ‘t bevrijdingsfestival in Vlissingen alles van je af dansen of ontkennen dat je gevoetbald hebt! Kortom even je mindset verzetten en er niet meer aan denken. Nu een dag later aan het strand genietend van het mooie uitzicht op d’n overkant laat ik mijn gedachten nog eens teruggaan naar gistermiddag.

  De weersomstandigheden waren perfect, volop zon en een lekker briesje. Een perfecte grasmat en een tegenstander die het gehele seizoen al ongenaakbaar is en die het voetbalspelletje tot een kunst verheffen. In de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen kwam Unitas’30 als winnaar uit bus. Vandaag is het onze laatste kans om revanche te pakken. Wij hebben op Steven na een complete selectie. Zelfs Jens is op miraculeuze wijze al weer terug van een zware polsblessure. In de warming-up zien wij dat ook Unitas’30 met een overcomplete selectie is afgereisd naar de Veerse Poort. Wij zeggen al tegen elkaar dat het een pittig middagje wordt!

  Het gaat vandaag om de eerste plaats in de tweede periode. Zowel Unitas’30 als wij hebben tot nu toe al onze wedstrijden winnend weten af te sluiten. Het doelsaldo van Unitas’30 is beter zodat zij genoeg hebben aan een gelijk spel. Bij winst van Unitas’30 en verlies van Roosendaal kunnen zij ook al kampioen worden.

  Wij spelen vandaag in een gewaagde opstelling met een blok van vijf aanvallers; Jonah en Bjarne op’t middenveld en Thijmen, MilanJVG en Joost voorin. Wij hopen dat wij in de omschakeling hier vandaag het verschil kunnen maken. Het gevaar ligt op de loer dat het elftal in twee blokken uiteenvalt; aanval en verdediging.

  Onder de stralende zon geeft de jonge scheidsrechter De Pater het beginsignaal en de bal wordt aan het rollen gebracht. De intenties van Unitas’30 zijn gelijk duidelijk. Ze proberen ons onder druk te zetten en zijn snel op jacht naar de voorsprong. Vaak proberen zij het via hun twee razendsnelle buitenspelers die goed aan banden worden gelegd door Tim en Siebe. Ook wij krijgen mogelijkheden zoals voorspeld in de omschakeling met onze snelle Thijmen en Joost weten wij het hun verdediging ook lastig te maken. Tot aan de 15e minuut gaat het gelijk op. Dan is het de spits van Unitas’30 die na balverlies van ons wordt ingespeeld. Met een schitterende lob weet hij Melvin in de verre hoek te passeren 0-1. Niet veel later is het MilanJVG die Thijmen in de diepte wegstuurt. Met zijn snelheid weet hij de keeper te omspelen en de 1-1 binnen te schieten. Het spel gaat op en neer tot echt grote kansen komt het niet en als wij er gevaarlijk uitkomen dan is het de vlagger van Unitas’30 die zijn vlag te pas en te onpas in de lucht steekt. Het eind van de eerste helft nadert. Het is de 39e minuut als de linksbuiten voor het eerst aan de aandacht van Siebe ontglipt! Het is meteen ook raak, met een diagonaal schot van ca 25meter schiet hij de bal snoeihard tegen de touwen; 1-2. Nog geen minuut later is het Koen die in de mangel wordt genomen in plaats van een overtreding mee krijgen wij hem tegen op een niet al te mooie plek voor ons vlak buiten de zestienmeter. Melvin wordt verrast en laat de bal van zijn handschoen glijden; 1-3 vlak voor rust dan weet je eigenlijk al dat de wedstrijd gespeeld is.

  Lukt het nog om de wedstrijd om te buigen of is het onze eerste competitie (thuis) nederlaag? Lees het verder op onze site onze website!