• “Toetje nacompetitie in zicht”.

  Vandaag staat de topper in de hoofdklasse op het programma. Wij gaan de moeilijke uitwedstrijd in het Brabantse Roosendaal spelen. Wij staan derde op de ranglijst en Roosendaal vijfde. De eerdere ontmoeting in deze competitie werd na 7 minuten spelen in de tweede helft gestaakt bij een 3-1 stand in het voordeel van ons. Roosendaal wenste de wedstrijd niet meer te hervatten na een afkoelingsperiode ingelast door de leidsman. Inmiddels heeft Roosendaal 3 punten in mindering gekregen en moet de wedstrijd nog uitgespeeld worden als de stand op de ranglijst dat nog verlangt. Belangrijk vandaag is om Roosendaal niet dichterbij te laten komen zodat wij de derde plaats kunnen vast houden. Het is een plek die aan het eind van de competitie waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie.

  Afgelopen week stond voor de trainer in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Hierdoor is er op maandag niet getraind en is de woensdagtraining onder leiding van de materiaal manager Jan afgewerkt. Het spel wat wij tegen Roosendaal gaan spelen hebben wij doordeweeks niet kunnen trainen. Is dit een nadeel? Nou niet echt, wij willen altijd ons eigen spel spelen en passen ons niet aan aan de tegenstander. Vandaag eindelijk weer eens een volledige fitte groep; geen uitwisselingen met andere teams, geen blessures en open dagen van school. Voor vertrek spreek ik Stanley, onze Sparta supporter in hart en nieren, nog even. Hij is erg in zijn nopjes met de komst van trainer Henk Fraser ,oud Feyenoorder, het volgend seizoen bij Sparta.

  Met 15 spelers reizen wij af naar Roosendaal. De Tom Tom geeft aan dat er net een ongeluk is gebeurt op de A58. DJ besluit om de kruip en sluip door route te nemen. Waar ik doordeweeks al in Goes ben te vinden krijg ik nu een toeristische route door Goes voorgeschoteld. Na wat omleidingen komen we weer op de A58 terecht en met laagvliegen zijn wij toch nog ruim op tijd op sportpark Hulsdonk.

  In het clubhuis kom ik de vlagger van Roosendaal tegen. We geven elkaar een hand en spreken uit om er een leuke pot voetbal van te maken deze middag. Even later meld ook de scheidsrechter zich. Een juiste man voor deze wedstrijd schat ik in. Voor het eerst in mijn carrière mogen wij in de "nieuwe" kleedkamers omkleden en niet in de hokken onder de tribune! Vanwege de drukte op het sportcomplex kunnen wij de warming-up niet op het kunstgrasveld afwerken. Op een achteraf grasveld beginnen wij aan de voorbereiding op het sleutel duel. Na de warming-up de pasjes controle in de kleedkamer. Een nieuwe methode wordt geïntroduceerd; iedereen staan en hoor je jouw naam ga je zitten. Met 15 spelers duurt het even tot alles is gecontroleerd. Spelers van Roosendaal en ZM verzamelen zich in de catacomben en gaan gezamenlijk het veld op.

  Daar klinkt het eerste fluitsignaal. Roosendaal brengt de bal aan het rollen. Het kunstgras maakt dat de bal soms onvoorspelbare moves maakt. Het is even wennen voor ons. Waar vooraf voor gewaarschuwd was waren de dode spel momenten van Roosendaal; corners en vrije trappen rond de 16meter. In de tweede minuut is er de eerste corner van Roosendaal. De bal wordt met een snelle indraaiende curve voor de goal gebracht. Melvin gaat onder de bal door en deze draait bij de tweede paal binnen. Wij staan al snel op achterstand 1-0. Roosendaal blijft gevaarlijk in de omschakeling en niet veel later redt Melvin ons door goed ingrijpen in een 1 tegen 1 situatie. Wij komen wat beter in ons spel en drukken Roosendaal terug op eigen helft. Het is de 20e minuut als wij via onze rechterkant een aanval opzetten. Siebe speelt zichzelf vrij en draait open. Met een perfecte indraaiende voorzet de 16 meter in weet Milan JvG hoog boven iedereen uit de bal met zijn hoofd perfect in de verre hoek binnen te koppen. Even gaan mijn gedachten uit naar "Ruud Geels" onze oudere supporters zeker die voor Ajax zijn zullen hem nog wel kennen! De vlagger houdt zijn vlag omhoog voor buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter keurt de goal goed. Een verdiende gelijkmaker; 1-1. Tot aan de rust eenzelfde spelbeeld; wij meer balbezit en Roosendaal gevaarlijk in de counter. Tot echte grote kansen komt het niet meer zodat wij met een gelijk spel de rust ingaan.

  Nieuwsgierig hoe dit afloopt? Lees verder op onze website;
  http://zmjo17-1.nl/verslag.php?verslag=24