• Uit tegen Kloetinge

  Zaterdag 14 oktober 2017,

  Zaterdagochtend was het wel weer heel vroeg verzamelen voor de 3de competitie wedstrijd van dit seizoen. Om half 8 moest ik in het clubhuis zijn. We mochten tegen Kloetinge spelen. Kloetinge staat erom bekend dat ze een goede jeugdopleiding hebben. Dus dat zou nog wel eens lastig kunnen worden. En zeker omdat we 2 van de vaste spelers moeten missen. Julian en Luke waren op vakantie en konden er deze keer niet bij zijn. Gelukkig kwam Kjell ons nog even bijstaan zodat we toch nog met 7 spelers aan de wedstrijd konden beginnen.

  Vandaag speelden we in onze nieuwe Oranje tenue in plaats van ons gebruikelijk groen wit, want Kloetinge speelt ook in groen wit.
  In het begin van de wedstrijd was het een beetje worstelen. Maar uiteindelijk werd Kloetinge niet echt gevaarlijk. Zeelandia had de betere kansen maar de ballen gingen er net niet in. Na ongeveer 5 minuten was het Tijn die de score opende na een scherpe voorzet van Stijn.. 0-1 Zeelandia… niet lang daarna kwam onze extra steun Kjell met de 0-2 en uiteindelijk net voor de time-out make Jordi uit een mooie actie van Stijn de 0-3. Time-out….. Wat zou de trainer allemaal te zeggen hebben… Het team stond goed en er werd door bepaalde spelers goed verdedigd en Kloetinge werd en is nog steeds niet gevaarlijk. Alles tegen de verwachtingen in.
  Na de time-out gingen de jongens nog even lekker door. Er werd goed samengespeeld… kan nog ietsje beter maar toch… 0-4 Jordi en ook die tikte de 0-5 er in…. Waar gaat dit ophouden??? Niemand weet het… maar toch voetbalt Kloetinge met alle macht door. Ze laten het hoofd niet hangen en gaan er nog steeds voor….. en dat mag gezegd worden… knap gedaan! Daarna vinden Kjell Jens en nog een keer Kjell weer het net… zo staat het in eens 0-8…..
  Vervolgens maakt er een speler van Kloetinge hands… door een knappe bal van Jens… de bal gaat de goal in… Iedereen van Zeelandia roept hands…. Maar de trainer van Kloetinge roept… Hij zit er toch in dus doe niet zo moeilijk… dus de goal telt… 0-9 Zeelandia!!! En net voor de rust maakte Stijn nog een mooie actie en legt de bal er netjes in. 0-10…. En een wel verdiende rust!!!!!

  Na de rust begon Kloetinge weer vol zelf vertrouwen. Er werd weer druk gezet maar weer werden ze niet echt gevaarlijk Kjell en Stijn hielden het ook achterin goed dicht. Wat best jammer was voor onze keeper Tieme want die had niet echt veel te doen Wel had hij een paar mooie reddingen. Best na een tijdje van het begin van de tweede helft kwam Kjell weer met een hard schot. De 0-11 was een feit. Niet lang daarna scoorde Jens bijna uit een voorzet van Tijn maar deze ging maar net aan naast. In een kort tempo daarna was het Jordi Tijn en Kjell die nog een keer scoorden. en ja toen stond het zomaar 0-14. Nogmaals Kloetinge bleef voetballen en hun best doen. Wat een hele knappe prestatie is. Het publiek wat er zeker genoeg was had ook al gezien dat het een gelopen race was maar bleven hun spelers toch gewoon op een positieve manier bijstaan.
  Stijn kwam nog met een mooie actie van achter helemaal naar voren en vond toen Kjell in vrije positie en ja hoor weer was het raak. 0-15!! Kloetinge ging toch gewoon door en werd nog beloond met een doelpunt. Er werd wat geklungeld achterin maar was wel verdiend. 1-15 En uiteindelijk bijna op het fluit signaal maakte Kjell nog de 0-16.

  De penalty serie ging voor beide ploegen wat minder. Er vlogen er niet echt veel in maar ja… doelpunten hebben we genoeg gezien.

  Jongens allemaal knap gevoetbald. Ga zo door en jullie en jullie worden alleen maar beter. Probeer goed samen te spelen en vooral goed te praten roep als je een bal naar iemand speelt en help elkaar. Goede wedstrijd en op naar de volgende. Ik vond het leuk om de aanvoerder te zijn.

  Ps. Volgens Kloetinge was de eind stand 1-17…. Dus dat hebben we maar zo gehouden… als het zo is hebben we een doelpunt gemist….sorry daarvoor maar daarentegen met zo veel goals was het allemaal al moeilijk genoeg om bij te houden.

  Groeten Stijn…. Tot de volgende!!!(want er zijn er nu genoeg ingepland!!!!!!!)