• Voetbalmogelijkheden n.a.v. de berichtgeving over de Coronamaatregelen vanuit de rijksoverheid

   

   

  Afgelopen dinsdag 21 april werd er in de persconferentie van de minister-president een versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Dit verraste ons als vereniging positief.

  We moeten goed kijken en onderzoeken wat de (on)mogelijkheden zijn. Er zijn natuurlijk speelsters, spelers, trainers en andere betrokkenen die staan te popelen om zo snel als mogelijk weer te kunnen trainen, maar een ander staat hier niet zo om te springen, maakt zich zorgen of het allemaal wel zo verstandig is of er veilig gesport kan worden. Daarom willen het bestuur, de TC en coördinatoren natuurlijk eerst verschillende dingen doornemen en bespreken. We zijn afhankelijk van de gemeente Middelburg want die zijn leidend en uiteraard hebben we daar vanuit de vereniging contact mee.

  Vooruitlopend op het (deels) groene licht vanuit de gemeente Middelburg zijn we achter de schermen bezig om protocollen, andere voorzorgsmaatregelen en trainingsmogelijkheden te ontwikkelen. Natuurlijk wordt het voetballen voor de junioren op 1,5m een uitdaging en moeten we hier zeer goed naar kijken. Daar komt nog bij dat we enkel beschikking hebben over het kunstgrasveld i.v.m. het groot onderhoud op de velden dat nu vervroegd uitgevoerd is. Ook de oproep vanuit de minister-president om niet-leden te verwelkomen is voor ons een item waar we zeker achter staan, maar dan moeten we daar wel goede mogelijkheden voor kunnen bieden. Uiteraard zijn aspirant-leden altijd al welkom om kosteloos een periode mee te trainen op de vereniging. 

  Het aller belangrijkste vinden we uiteraard de veiligheid van al onze leden, trainers, supporters, volgers, ouders, etc. zodat er weer veilig en gezond getraind kan worden op de momenten die daarvoor dan mogelijk zijn.    

  We zijn dus mede in afwachting van de beslissing vanuit de gemeente Middelburg, maar ook welke specifieke adviezen en richtlijnen er vanuit de KNVB en het NOC*NSF komen voor het voetbal. We verwachten deze week een bericht vanuit de gemeente en willen dan de laatste week van de meivakantie onze plannen concretiseren zodat we vanaf 6 mei weer (enigszins) kunnen gaan trainen.

  Wat nu wel duidelijk is, is dat we sowieso niet voor woensdag 6 mei (einde meivakantie) zullen starten en tot die tijd de accommodatie gesloten blijft. Wanneer er ontwikkelingen zijn, delen we die natuurlijk graag met iedereen.

  Voor nu, let op elkaar, sterkte aan een ieder die het extra moeilijk heeft en blijf gezond! 

   

  Edwin Overbeeke,

  Manager & HO Onderbouw vv Zeelandia Middelburg