• VV Zeelandia Middelburg en FC Dauwendaele breiden samenwerking Meisjes-/Vrouwenvoetbal verder uit.

    Samen worden we sterker!

    Vanaf komend seizoen sluiten vv Zeelandia Middelburg & FC Dauwendaele, wat betreft het meisjes- en vrouwenvoetbal, de handen verder ineen. In het huidige seizoen was er al een samenwerking voor Vrouwen 1 en 2. Vanaf komend seizoen gaan de twee verenigingen ook met MO17 en MO19 samenwerken. De meisjes en vrouwen gaan gezamenlijk verder binnen een SVO (Samenwerkende vrouwenvoetbal organisatie) onder de naam W.V.V.’20. Dit staat voor Walchers VrouwenVoetbal 2020.

    Het vrouwenvoetbal heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het blijft echter nog lastig om de speelsters, die zich vaak jong aanmelden, ook voor een langere tijd te behouden. Nog (te) veel speelsters in de leeftijdscategorie 15 en ouder stoppen met voetbal. Dit heeft vaak tot gevolg dat er dan te weinig speelsters overblijven om een team te vormen, waardoor er speelsters die eigenlijk willen doorgaan (noodgedwongen) ook stoppen. Om hierin verbetering te brengen slaan de Middelburgse verenigingen de handen ineen. Door de samenwerking ontstaat er een grote groep voetbalsters waardoor de verenigingen beter kunnen zorgen voor een voor een goede doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal. Ook willen de verenigingen hiermee een mogelijkheid bieden voor voetbalsters uit de regio waarvoor er bij hun eigen club geen elftal beschikbaar is een plaats te bieden op te voetballen.

    De samenwerking voor de meisjes en vrouwen betekent een eigen naam, tenue en logo, hoe leuk is dat?! De samenwerking zorgt ervoor dat jij op je eigen niveau kunt spelen. Wil je op hoger niveau spelen, dat kan! Maar speel je liever recreatief, dat kan ook! Ben je geboren in 2005 of eerder en vind je het leuk om eens bij ons te komen kijken? Of ben je benieuwd wat deze samenwerking inhoudt? Neem dan contact op dan kijken we samen voor een passend team of de juiste uitleg op jouw vraag. 

    Hans van der Sluijs (jeugdzaken@zeelandiamiddelburg.nl)