• Walk over

  STEVIGE OVERWINNING VROUWEN 1 OP IJZENDIJKE

  Vijftig minuten hadden de Nederlandse leeuwinnen gisteravond nodig om die verlossende goal te maken. Bij onze ZM vrouwen was het in de eerste minuut al raak: 1-0. Het leek dus een gemakkelijke \"walk over\" te gaan worden, maar dat was iets te vroeg gejuicht.

  In de derde minuut wordt nog een schot van onze kant tegen de lat weggewerkt en leidt ook de hoekschop bijna weer tot een doelpunt. Maar dat IJzendijke ook gevaarlijk kan zijn, blijkt in de vijfde minuut, waarbij Annelies op een doorgebroken speelster van IJzendijk goed uitkomt, haar goal verkleint en de bal stopt.

  Na twee goede schoten op de goal van onze kant, komt de snelle nummer 6 opnieuw door onze verdediging heen. Annelies kan het schot nog stoppen, maar in de rebound kan een andere meegekomen speelster van IJzendijke het doelpunt wel maken: 1-1. Waarbij de aloude voetbalwet dat goed counteren soms effectiever kan zijn dan mooi aanvallen, weer eens wordt bewaarheid. In het volgende half uur zijn de kansen en bijna alle corners voor ons, maar weten de nummer 6 en 9 van IJzendijke door vlijmscherp samenspel het onze verdediging flink lastig te maken.

  Na een half uur heeft Lan al een aantal mooie momenten gehad die echter op het laatst worden gestuit door de sterke keepende doelverdedigster van IJzendijke. In minuut 30 kan ze de knap van rechts aangespeelde Lan echter niet stoppen: na een korte slalom schiet Lan de bal keihard in de linkerhoek - 2-1.

  Dit doelpunt leidt een sterk laatste kwartier voor ons in, met kansen voor opnieuw Lan (minuut 32, na een pass van Imme) en Zorah (minuut 40, alleen voor de keeper). Een volgend doelpunt hangt gewoonweg in de lucht. In minuut 43 is het zover: na een steekpass van Imme neemt Lan schitterend de bal op volle snelheid mee en maakt het koelbloedig af 3-1. Na nog een gemiste kans uit een corner is het rust.

  Jammer, zeggen we als publiek tegen elkaar - Zeelandia Middelburg is nu op stoom, nog 10 minuutjes meer en dan zouden er nog een paar in gelegen hebben. Maar na de rust is het momentum misschien voorbij. Ook hier te vroeg geoordeeld: na een schot van Nadeche in de 46ste minuut, volgt er een tweede schot een minuut later, waar de keeper moeilijk grip op krijgt. Ze tikt de bal wel weg, maar de scheidsrechter oordeelt dat die al achter de lijn is geweest: 4-1.

  In feite komt IJzendijke er daarna in de tweede helft niet meer aan te pas en had Annelies net zo goed even in de kantine kunnen gaan zitten - de bal omt nauwelijks meer in de buurt van onze goal. Maar goed, met een sterke counter tegenover je moet je wel scherp blijven opletten.

  Opnieuw komen allerlei kansen voor ons. Nadeche weet zich prachtig vrij te spelen, een corner stuit af op de lat, een schot van Lan wordt door de keepster losgelaten waarna Nadeche net naast schiet. Debutant Alysha is zeer gevaarlijk op rechts en weet een paar prachtige voorzetten te geven. In minuut 27 wordt inzet beloond: Jareza komt door en met hulp van Imme die de verdediging afstopt schiet ze raak: 5-1! Twee minuten later scoort Imme met een prachtig afstandsschot vanaf links in de rechterhoek: 6-1.

  Nu is vooral de grote vraag of het getal der volheid 7 wordt gehaald. In de 36ste minuut vlagt de grensrechter ten onrechte voor buitenspel: Nadeche die de bal krijgt, stond dat namelijk niet. Maar goed, het kan nog steeds. In minuut 40 gaat de vrije trap van Jeanine via de muur bijna in de goal. Maar het definitieve doelpunt valt in de laatste minuut van de wedstrijd: Jareza scoort - haar schot wordt van richting veranderd door de laatste vrouw van IJzendijke en laat de keeper kansloos.

  Waarmee een stevige overwinning van 7-1 wordt geboekt! Zeer terecht na goed samenspel op het gehele veld. Goed voor het doelsaldo en voor een mooie klassering. Zoals ooit Barry Stevens (wie is dat?) zei: vooral zo doorgaan!!!!!