• Wegen Salim Ben Sellam en Zeelandia Middelburg scheiden na dit seizoen

    Zeelandia Middelburg en hoofdtrainer Salim Ben Sellam beëindigen hun samenwerking na dit seizoen. Ben Sellam wil zich komend seizoen mede richten op de trainerscursus UEFA A. Omdat hij in dit stadium nog niet kan aangeven of hij dit kan combineren met het hoofdtrainerschap bij Zeelandia Middelburg, heeft de vereniging besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

     “Zowel Salim als wij vinden het jammer dat onze goede samenwerking na dit seizoen ten einde komt’, aldus voorzitter Remy Verhage. “Salim heeft twee maanden geleden aangegeven een UEFA A cursus te willen gaan volgen. Dit is een traject waarvan pas begin 2020 duidelijk wordt of hij wordt toegelaten. Gezien de onzekerheid hierover op dit moment wil Salim nu geen afspraken maken over het trainerschap bij Zeelandia Middelburg.”

     “Wij begrijpen dat Salim ons op dit moment nog geen duidelijkheid kan bieden”, aldus Verhage. “Salim heeft er op zijn beurt begrip voor dat wij wel duidelijkheid willen. De gesprekken zijn op een heel prettige manier verlopen, maar zijn jammer genoeg niet op een langere samenwerking uitgedraaid.” 

    Ben Sellam is bezig aan zijn tweede seizoen bij Zeelandia Middelburg. Met de groen-witten maakte hij dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal mee. In de 4e klasse A is zijn elftal als koploper de winterstop ingegaan. Verhage: “Wij zijn Salim dankbaar voor de goede samenwerking van de afgelopen seizoenen en in het bijzonder dat hij voor stabiliteit heeft gezorgd tijdens de overgang naar de zaterdag. We gaan dit voetbalseizoen mooi met elkaar afsluiten; hopelijk met een overgang naar de 3e klasse.”